Μειώνεται η γραφειοκρατία στα ΚΕΠ. Τι αλλάζει στην υποβολή εγγράφων

Στη δημιουργία ενός μητρώου στο οποίο ο πολίτης θα μπορεί να καταχωρεί ένα δεδομένο μία φορά και αυτό θα ενημερώνεται αυτόματα σε όλα τα υπόλοιπα μητρώα του δημόσιου τομέα προσανατολίζεται το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, προκειμένου να εκσυγχρονίσει τη λειτουργία των ΚΕΠ, μειώνοντας τη γραφειοκρατία.

«Το Δημόσιο παύει να ζητά πληροφορίες που ήδη κατέχει», έχει επισημάνει σε δηλώσεις του ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης υπογραμμίζοντας πως ο πολίτης δεν θα έχει το ρόλο «διακομιστή εγγράφων»...
Ουσιαστικά θα δημιουργηθεί μία ενιαία Διαδικτυακή Πύλη, το gov.gr, ένα κεντρικό σημείο εισόδου και ψηφιακής εξυπηρέτησης, όπου θα είναι συγκεντρωμένες όλες οι ψηφιακές λύσεις και όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν όσοι συναλλάσσονται με το Δημόσιο.

Δεδομένου ότι ο θεσμός των ΚΕΠ θεωρείται ως ένας από τους πιο επιτυχημένους στην Ελλάδα, στόχος είναι η περαιτέρω αναβάθμιση της λειτουργίας τους. Γι΄αυτό και το Υπουργείο, όπως είχε επισημάνει και ο κ. Πιερρακάκης στην ομιλία του στη Βουλή, τα επαναφέρει στο προσκήνιο κάνοντας μια εκ νέου αξιολόγηση των υπηρεσιών που παρέχουν και του πλαισίου λειτουργίας τους.

Υπενθυμίζεται ότι η πάταξη των γραφειοκρατικών διαδικασιών του δημοσίου αποτελεί μία διαχρονική εξαγγελία των κυβερνήσεων καθώς όπως είχε αποκαλύψει σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά του το «Έθνος» τον περασμένο Μάρτιο και η προηγούμενη κυβέρνηση είχε εξαγγείλει τα Ψηφιακά ΚΕΠ με στόχο την αύξηση των ψηφιακών υπηρεσιών που παρέχουν αλλά και την ηλεκτρονική πρόσβαση και εξυπηρέτηση χωρίς τη φυσική παρουσία στα κατά τόπους γραφεία, αλλά από το σπίτι, το γραφείο και τις φορητές συσκευές.
Keywords
Τυχαία Θέματα