Μακρόν, κόντρα στο ρεύμα...


«Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει να σκοτώνει μωρά στη Γάζα»...

Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει να σκοτώνει μωρά και γυναίκες στη Γάζα, δήλωσε στο BBC ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. Τόνισε επίσης ότι δεν υπάρχει «καμία δικαιολογία» για... τους βομβαρδισμούς, λέγοντας ότι μια κατάπαυση του πυρός θα ωφελήσει το Ισραήλ.

Ενώ αναγνωρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ να προστατεύει τον εαυτό του, «τους παροτρύνουμε να σταματήσουν τους βομβαρδισμούς» στη Γάζα.

Αλλά τόνισε επίσης ότι η Γαλλία

«καταδικάζει σαφώς» τις «τρομοκρατικές» ενέργειες της Χαμάς.

Η Γαλλία - όπως και το Ισραήλ, οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλα δυτικά έθνη - θεωρεί τη Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση.

Όταν ρωτήθηκε αν ήθελε να συμμετάσχουν και άλλοι ηγέτες - μεταξύ άλλων στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο - στις εκκλήσεις του για κατάπαυση του πυρός, απάντησε: «Ελπίζω ότι θα το κάνουν».

Μιλώντας την επομένη μιας διάσκεψης ανθρωπιστικής βοήθειας στο Παρίσι σχετικά με τον πόλεμο στη Γάζα, ο κ. Μακρόν δήλωσε ότι το «σαφές συμπέρασμα» όλων των κυβερνήσεων και των οργανισμών που συμμετείχαν στη σύνοδο ήταν ότι «δεν υπάρχει άλλη λύση από το να υπάρξει πρώτα μια ανθρωπιστική παύση, να πάμε σε κατάπαυση του πυρός, η οποία θα επιτρέψει [μας] να προστατεύσουμε... όλους τους πολίτες που δεν έχουν καμία σχέση με τους τρομοκράτες».

«De facto - σήμερα βομβαρδίζονται άμαχοι - de facto. Αυτά τα μωρά, αυτές οι κυρίες, αυτοί οι ηλικιωμένοι βομβαρδίζονται και σκοτώνονται. Δεν υπάρχει λοιπόν κανένας λόγος γι' αυτό και καμία νομιμότητα. Γι' αυτό και καλούμε το Ισραήλ να σταματήσει»...

Keywords
Τυχαία Θέματα