Πεδίο μάχης ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη «βόμβα» Κασσελάκη για δημοψήφισμα...


-Ακονίζουν μαχαίρια για την Κεντρική Επιτροπή.

-Ο Κασσελάκης ενόχλησε ακόμη και «προεδρικούς» με το δημοψήφισμα για τις διαγραφές.-Πυρετός συσκέψεων στις τάσεις. -Σκέψεις ακόμη και για πρόταση μομφής κατά του νέου προέδρου...Εάν αυτό το Σαββατοκύριακο είχε χαρακτηριστεί ως «ιστορικό» για τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, οι πυκνές εξελίξεις του τελευταίου 24ωρου, το αναγάγουν,
πλέον, σε υπαρξιακό.
Η πρόταση-ντρίμπλα... του Στέφανου Κασσελάκη για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος έριξε λάδι στη φωτιά, σε μια ημέρα που υπήρχαν οι ηχηρές αποχωρήσεις από τους Νίκο Βούτση και Πάνο Σκουρλέτη, αλλά και η προαναγγελία αποχώρησης από όλα τα στελέχη της «Ομπρέλας».

Αντιδράσεις ακόμη και στις τάξεις των «προεδρικών»Η απόφαση του νέου προέδρου να ζητήσει δημοψήφισμα, ακυρώνοντας εμμέσως πλην σαφώς, τις κομματικές διαδικασίες και τα όργανα, όπως η Επιτροπή Δεοντολογίας, αλλά και η ίδια η Κεντρική Επιτροπή, έφερε πυρετώδεις συσκέψεις και σφοδρές αντιδράσεις, που έφτασαν και στον πυρήνα των στελεχών που τον στηρίζουν,. ενώ άνοιξαν ακόμη και τη συζήτηση για πρόταση μομφής εις βάρος του.

Νίκος Παππάς, Όλγα Γεροβασίλη, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Αλέκος Φλαμπουράρης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Γιάννης Ραγκούσης είναι μερικά από τα στελέχη που του ζήτησαν να ανακαλέσει την πρότασή του για το δημοψήφισμα, με το επιχείρημα ότι δημιουργούνται διαλυτικές τάσεις μέσα στο κόμμα. Στον Στέφανο Κασσελάκη, πάντως, προσέφεραν αναφανδόν τη στήριξή τους τόσο ο Παύλος Πολάκης όσο και ο Ευάγγελος Αποστολάκης.
Πληροφορίες, εξάλλου, ανέφεραν αργά το βράδυ της Παρασκευής ότι ο πρόεδρος εμφανίζεται ανένδοτος, ενώ συνεργάτες του υποστήριζαν στην ΕΡΤ ότι από την περιοδεία-αστραπή που πραγματοποίησε σήμερα στην Αθήνα το κλίμα που εισέπραξε ήταν να μην κάνει πίσω και να προχωρήσει κανονικά στις διαγραφές.
Στην παρουσία του σε Χαϊδάρι και Αιγάλεω, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές λέγοντας ότι «κάποιο εξαφανίστηκαν μετά την πρώτη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ τον Μάιο», ενώ ερωτηθείς από δημοσιογράφο για το ενδεχόμενο να κινηθούν διαδικασίες εις βάρος του φέρεται να απάντησε ότι δεν τον απασχολεί καθόλου.
Τίθεται, βέβαια, και το ερώτημα για ποιες διαγραφές μιλάμε, δεδομένου ότι ο Πάνος Σκουρλέτης αποχώρησε μόνος του, ενώ οι Νίκος Φίλης και Δημήτρης Βίτσας εντάσσονται στα στελέχη που έχουν προαναγγείλει μέσω της «Ομπρέλας» την αποχώρησή τους. Συνεπώς μένει μόνο ο… Στέφανος Τζουμάκας.

Η πλευρά Αχτσιόγλου
Σε κίνηση μπήκε και η πλατφόρμα «6+6» της Έφης Αχτσιόγλου με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι τα στελέχη της θα δώσουν κανονικά το «παρών» στην Κεντρική Επιτροπή και πιθανότατα θα στείλουν σαφές μήνυμα πολιτικής καταδίκης της πρότασης για δημοψήφισμα.
Τι θα κάνει ο Τσίπρας
Όπως αναμενόταν οι εξελίξεις επηρεάζου και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δέχεται πιέσεις προκειμένου να παρέμβει για να μαζέψει τις τάσεις διάλυσης που επικρατούν στο κόμμα, όμως ο πρώην πρωθυπουργός δείχνει να έχει επιλέξει προς το παρόν τη σιωπή.
Άλλωστε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν είναι καθόλου σίγουρο εάν θα δώσει το «παρών» στην κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.
Keywords
Τυχαία Θέματα