O μακελάρης του παντοπωλείου από την πρώτη στιγμή εκτέλεσε τους 4 ομήρους - Η Αλ Κάιντα απειλεί με νέες επιθέσεις στη Γαλλία

Ένα στέλεχος του παρακλαδιού της αλ Κάιντα στην Υεμένη απειλεί με νέες επιθέσεις τη Γαλλία όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο το διαδικτυακό τόπο παρακολούθησης των ισλαμικών ιστοσελίδων (SITE).

Νωρίτερα ο εκ των επικεφαλής της αλ Καίντα στη Υεμένη....
δήλωσε σε μαγνητοφωνημένο μήνυμά του ότι η φονική επίθεση στα γραφεία της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo έγινε εξ αιτίας των προσβολών που υπέστη ο προφήτης.

Ο Σεΐχης Χαρίθ αλ-Ναντχάρι
είπε επίσης στο ηχογραφημένο μήνυμά του που μεταδόθηκε μέσω του διαδικτυακού τόπου YouTube ότι οι επιτιθέμενοι ήταν μια ομάδα «από πιστούς στρατιώτες του Θεού» που δίδαξαν στους Γάλλους τα όρια της ελευθερίας του λόγου

Ειδικές δυνάμεις σκότωσαν τους αδελφούς Κουασί, τους δύο τζιχαντιστές που κατηγορούνταν για τη σφαγή στην εφημερίδα Σαρλί Εμπντό, κι απελευθέρωσαν σώο ένα πρόσωπο που κρατούσαν όμηρο, καθώς κι έναν άνδρα που είχε πάρει ομήρους σε ένα εβραϊκό παντοπωλείο, όπου μετά την αστυνομική επιχείρηση βρέθηκαν οι σοροί τεσσάρων ακόμη ανθρώπων.

Οι εξελίξεις αυτές σήμαναν το τέλος του τριήμερου τεράστιου ανθρωποκυνηγητού που είχαν εξαπολύσει οι γαλλικές αρχές μετά την έφοδο στη σατιρική εφημερίδα, προχθές Τετάρτη, στο Παρίσι, όταν έχασαν τη ζωή τους 12 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 11. Η επίθεση, η πιο αιματηρή στη Γαλλία εδώ και δεκαετίες, προκάλεσε σοκ στη χώρα κι έντονες αντιδράσεις διεθνώς.

Λίγο πριν από τις 18:00 (ώρα Ελλάδας) ειδικές δυνάμεις σκότωσαν, βορειοανατολικά του Παρισιού, τους Σαΐντ και Σερίφ Κουασί, όταν οι δύο αδελφοί βγήκαν πυροβολώντας από το τυπογραφείο όπου βρίσκονταν οχυρωμένοι με ένα πρόσωπο όμηρο.

Ένα στέλεχος των ειδικών δυνάμεων τραυματίστηκε σε αυτή την επιχείρηση, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας. Ο όμηρος απελευθερώθηκε σώος και ασφαλής.

Σχεδόν ταυτόχρονα, διεξήχθη επιχείρηση εναντίον του ενόπλου σε ένα εβραϊκό παντοπωλείο στο ανατολικό τμήμα του Παρισιού, όπου κρατούνταν πολλοί όμηροι. Έπειτα από αλλεπάλληλες εκρήξεις, αστυνομικοί μπήκαν στο πολυκατάστημα. Τουλάχιστον πέντε όμηροι βρήκαν λίγο αργότερα προστατευόμενοι από αστυνομικούς, ενώ σύμφωνα με διεθνή μέσα 4 όμηροι έχασαν τη ζωή τους.

Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΟΜΗΡΟΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα