Το αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ διαθέτει πλέον ρομποτικό σύστημα στάθμευσης αυτοκινήτων [w/video]

Στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ πρόσφατα τέθηκε σε λειτουργία ο πρώτος ρομποτικός παρκαδόρος. Οι Γερμανοί ονομάζουν το σύστημα “Ray” με το ρομπότ να αναλαμβάνει το παρκάρισμα των αυτοκινήτων των ταξιδιωτών αυτόματα. Οι ταξιδιώτες δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχούν για το πού θα παρκάρουν το αυτοκίνητό τους στο αεροδρόμιο, αφού το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να αφήσουν το όχημά τους στον ειδικό χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου και από εκεί αναλαμβάνει το ρομπότ να το παρκάρει.

Στον ειδικό χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου, με την χρήση ενός λέιζερ, ο ρομποτικός παρκαδόρος

μετρά το μέγεθος του αυτοκινήτου και στη συνεχεία αναζητά το κατάλληλο σημείο στο αεροδρόμιο όπου μπορεί να σταθμεύσει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Οι δημιουργοί του αναφέρουν πως το ρομπότ μπορεί να παρκάρει έως και 60% περισσότερα αυτοκίνητα στον χώρο του αεροδρομίου απ΄ ό,τι ένας αληθινός παρκαδόρος. Το σύστημα κατευθύνει τους βραχίονες στο κατάλληλο σημείο στάθμευσης του αεροδρομίου με βάση το μέγεθος του ΙΧ που θέλει να παρκάρει, ενώ ενημερώνει τον οδηγό μέσω εφαρμογής στο smartphone για το που έχει παρκάρει το αυτοκίνητό του έτσι ώστε να μην μπορεί να το χάσει.

Στόχος του συστήματος είναι να παρκάρει τα αυτοκίνητα με το ίδιο περίπου μέγεθος στον ίδιο χώρο πάρκινγκ προκειμένου να εξοικονομεί χώρο. Όταν ο οδηγός θέλει να παραλάβει το αυτοκίνητό του, δεν έχει παρά να πληρώσει το αντίτιμο του εισιτηρίου για το πάρκινγκ και αυτομάτως το σύστημα κινητοποιείται για να επιστρέψει το IX στον κάτοχό του.

Keywords
Τυχαία Θέματα