Το Huet Brothers HB Coupe θα βασίζεται στο chassis του νέου Mazda MX-5

Το 2012, μία μικρή Ολλανδική εταιρία με ονομασία Huet Brothers, ανακοίνωσε πως το HB Coupe που σχεδιάστηκε και θα κατασκευαζόταν in-house, περνάει στην παραγωγή. Δύο χρόνια μετά και με την παραγωγή να είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει φέτος, ο συνιδρυτής της εταιρίας Paul Huet, δήλωσε σε ολλανδικά media πως το HB Coupe θα καθυστερήσει αφού η εταιρία πήρε την απόφαση να το βασίσει στο chassis του νέου Mazda MX-5.

Με δεδομένο

πως μέχρι πρότινος, χρησιμοποιούσαν το chassis του προηγούμενου MX-5, η μετάβαση στο νέο, σημαίνει μείωση του βάρους κατά 100+ κιλά. Επιπλέον, το μοντέλο θα διαθέτει μεγάλο μέρος του αμαξώματος κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με αποτέλεσμα το συνολικό βάρος του οχήματος να είναι περίπου 800 κιλά. Το πρόβλημα είναι πως για να ξεκινήσουν την παραγωγή, χρειάζονται 40 παραγγελίες και μέχρι στιγμής , έχουν μόνο 21.

Κατά τα άλλα, να θυμίσουμε πως το HB Coupe θα είναι διαθέσιμο σε 3 εκδόσεις (Coupe, Coupe Road Racer και Coupe Race) και με 2 διαφορετικούς κινητήρες. Έναν τετρακύλινδρο, δίλιτρο με απόδοση 170 ίππων και έναν δίλιτρο της Cosworth με απόδοση 255 ίππων. Βέβαια να σημειωθεί πως δεν γνωρίζουμε αν η αλλαγή chassis, συνεπάγεται και αλλαγή κινητήρων. Αν οι επιλογές μείνουν ως έχουν, οι κινητήρες, συνδυάζονται με 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ενώ η ισχύς περνά στον δρόμο από τους πίσω τροχούς, μέσω ενός διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα