Η Chrysler ξεκίνησε την παραγωγή των 9-τάχυτων αυτόματων κιβωτίων στο Tipton [w/video]

Μετά από χρόνια απραξίας, το εργοστάσιο της Chrysler στο Tipton λειτουργεί και πάλι. Με τη βοήθεια τριών ακόμα εγκαταστάσεων, το εργοστάσιο στην Indiana έχει αναλάβει την παραγωγή του ολοκαίνουριου 9-τάχυτου, αυτόματου κιβωτίου της ZF.

Το πρώτο Αμερικάνικο όχημα που εξοπλίστηκε με αυτό το κιβώτιο, ήταν το 2014 Jeep Cherokee ενώ στη συνέχεια, ακολούθησε το 2015 Chrysler

200. Σύμφωνα με την ZF, το κιβώτιο αυτό εξοικονομεί 16% περισσότερο καύσιμο από ένα συμβατικό 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ενώ οι χρόνοι αλλαγής σχέσεων, έχουν κρατηθεί “κάτω από το όριο της ανθρώπινης αντίληψης”. Παράλληλα, η εταιρία μας λέει πως εξασφαλίζει καλύτερη άνεση και καλύτερη απόκριση σε kick-down.

Το εργοστάσιο στο Tipton, είναι το πρώτο Αμερικανικό εργοστάσιο που κατασκευάζει αυτό το κιβώτιο. Σύμφωνα με τον Marchionne, σε πρώτη φάση θα απασχολεί περίπου 600 εργάτες ενώ όταν λειτουργήσει στο 100% των δυνατοτήτων του, θα απασχολεί περίπου 850 εργάτες και τα κιβώτια ταχυτήτων που θα κατασκευάζει, θα εξάγονται σε χώρες όπως η Ιταλία, η Τουρκία, η Βραζιλία και η Κίνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα