Το BBC μπλοκάρει σχεδόν κάθε ιδέα στο The Grand Tour

Το The Grand Tour, η νέα εκπομπή των Jeremy Clarkson, James May και Richard Hammond θα ξεκινήσει να προβάλλεται από τον Σεπτέμβριο στο Amazon Prime και ο παραγωγός του, ο Andy Wilman, που ήταν παραγωγός και στο Top Gear, στο περιθώριο του Διεθνές Φεστιβάλ Τηλεόρασης του Εδιμβούργου, αποκάλυψε αρκετές λεπτομέρειες για τη νέα

εκπομπή.

Μίλησε για τους φραγμούς που βάζουν συνεχώς οι δικηγόροι του BBC, με τον Wilman να δηλώνει χαρακτηριστικά πως το BBC έχει φτάσει σε “ξεκαρδιστικό” επίπεδο, μιας και κάνει “το ένα αστείο πράγμα μετά το άλλο”. Συγκεκριμένα είπε:

Πήγαμε στην Ναμίμπια για να κάνουμε γυρίσματα, αλλά οι δικηγόροι του BBC βρήκαν πως είχαμε κάνει για το Top Gear γυρίσματα στην Μποτσουάνα (10η σεζόν, 4ο επεισόδιο) και μας ειδοποίησαν πως τότε είχε γυριστεί μια σκηνή στο δέλτα του Οκαβάνγκο, ένα πανέμορφο τοπίο, λέγοντάς μας να προσέχουμε να μην κάνουν το ίδιο.

Έτσι είμασταν στην έρημο της Ναμίμπια, ένα τοπίο σ%@$α. Αλλά για νομικούς λόγους δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο. Και η κατάσταση χειροτερεύει. Δεν μας αφήνει το BBC να έχουμε πίστα δοκιμών, αλλά και να σημειώνουμε χρόνους σε αυτή, με τον ίδιο τρόπο που το κάναμε στο Top Gear.

Μας αφήνουν να έχουμε έναν πίνακα με τους χρόνους που έχουν σημειώσει τα αυτοκίνητα, αλλά αυτός δεν πρέπει να έχει γραμμένους χειρόγραφα τους χρόνους. Μας αφήνουν όμως να δοκιμάζουμε αυτοκίνητα, αλλά μας έχουν απαγορεύσει να έχουμε ένα τμήμα στην εκπομπή που θα είναι αντίστοιχο με το “The News” του Top Gear. Φυσικά δεν θα υπάρχει Stig.

Ο Wilman δεν μπορούσε να μην αναφερθεί και το πως τελικά οι δύο πλευρές – BBC και Clarkson, May, Hammond, Wilman- χώρισαν τους δρόμους τους, μετά την μπουνιά που έριξε ο Jezza σε ένα μέλος της ομάδας παραγωγής. Παρά το γεγονός πως το BBC δείχνει να το έχει ήδη μετανιώσει, ο Wilman είπε πως η κατάσταση τον περασμένο Μάρτιο είχε φτάσει σε πολύ άσχημο βαθμό, που έπρεπε το BBC να βγει νικητής. Έτσι δεν ανανεώθηκε το συμβόλαιο του Clarkson, με τους υπόλοιπους να ακολουθούν τον εκκεντρικό παρουσιαστή. Ο Wilman συμπλήρωσε πως τότε δεν φέρθηκε “ώριμα”, προσθέτοντας πως τόσο αυτός, όσο και οι Clarkson, May και Hammond, δεν είναι αθώοι για τις παγωμένες σχέσεις που είχανε οι δύο πλευρές.

Θα έπρεπε να υπάρξει μια συνειδητοποίηση της κατάστασης. Να το διερευνούσαμε εσωτερικά. Να βρούμε γιατί έσπασε η σχέση μας. Έπρεπε να το παραδεχτούμε πως η σχέση μας έσπασε. Νομίζω πως μπορείς να ξεκινήσεις από μια σπασμένη σχέση, επειδή δεν υπάρχει κανένα νόημα να καταστρέψεις το Top Gear. Φταίμε και εμείς που το Top Gear διαλύθηκε.

Όπως και να έχει, τα παραπάνω πλέον αποτελούν παρελθόν, με το The Grand Tour να είναι το νέο παιδί των Clarkson, May, Hammond, Wilman, οι οποίοι και ευελπιστούν να έχει την ίδια -αν όχι και μεγαλύτερη- επιτυχία από το δικό τους Top Gear. Η νέα εκπομπή θα προβάλλεται σε ποιότητα 4Κ, με το κάθε επεισόδιο να έχει budget 4 εκατομμυρίων λιρών.

Μπορείς να δεις όλη την ομιλία του Wilman στο 34-λεπτο video που ακολουθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα