Αυτό είναι το αδερφάκι της Alpine από την Caterham

Θυμάσαι τότε που η Renault είχε συμφωνήσει με την Caterham για να κατασκευάσουν το νέο Alpine η πρώτη, και την αντίστοιχη πρόταση της η δεύτερη; Μετά από ενάμιση χρόνο κοινή πορείας, η συνεργασία αυτή τελείωσε, και αρχικά είχαμε μάθει ότι τα αυτοκίνητα θα συνέχιζαν να εξελίσσονται.

Αυτό που έχουμε ως δεδομένο σήμερα είναι ότι η Renault συνέχισε μόνη της την ανάπτυξη

του Alpine, με ένα πρωτότυπο προ-παραγωγής να είδαμε πριν 6 μήνες. Αυτό που δεν είχαμε δει μέχρι σήμερα είναι την πρόταση της Caterham, με την παραπάνω φωτογραφία, που διέρρευσε από το στούντιο που σχεδίασε το αυτοκίνητο, να μας λύνει την κάθε απορία.

Τα μηχανολογικά μέρη αναπτύχθηκαν ξεχωριστά από Caterham και Renault, η ομάδα σχεδιασμού, όμως, είχε έδρα στη βάση της Renault, στο Guyancourt, στο Παρίσι. Εκεί, οι δύο ομάδες σχεδιασμού βρίσκονταν σε κοινόχρηστο χώρο, και τα πρώτα πήλινα μοντέλα ήταν γεγονός, μέχρι τη στιγμή που η Renault σταμάτησε την όποια συνεργασία.

Σύμφωνα με τον Mark Przeslawski, επικεφαλής σχεδιαστής στο Drive, η C120 δημιουργήθηκε για να ενσαρκώσει το πνεύμα του Caterham Seven. Η κεντρομήχανη διάταξη ήταν νέα για τη βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία, θέτοντας γενναία πρόκληση τους σχεδιαστές της Caterham.

[See image gallery at www.autoblog.gr]

Keywords
Τυχαία Θέματα