Στο σφυρί το Lincoln Continental της Τζάκι Κένεντι

Τον ερχόμενο Αύγουστο, o οίκος Mecum δημοπρατεί το Lincoln Continental Convertible που το 1961 παραχωρήθηκε από τη Ford στο Λευκό Οίκο, για προσωπική χρήση από την πρώτη κυρία των Η.Π.Α. Το αυτοκίνητο χρησιμοποιήθηκε από τη Jacqueline Kennedy κατά τη διάρκεια της προεδρίας του John F. Kennedy και ήταν εξοπλισμένο με πληθώρα καινοτόμων τεχνολογιών για την εποχή του. Το αυτοκίνητο κινεί ένας

V8 κινητήρας, χωρητικότητας 7000 κυβικών εκατοστών, που αποδίδει 300 ίππους ενώ τον εξοπλισμό συμπληρώνουν η υδραυλική υποβοήθηση στο τιμόνι και στα φρένα, τα ηλεκτρικά παράθυρα, η αυτόματα ανοιγόμενη οροφή, και το cruise control ενώ κάποτε υπήρχε και ασύρματος.

Αφού ολοκλήρωσε τη “θητεία” του στο Λευκό Οίκο, το Lincoln αγοράστηκε από την αντιπροσωπεία Steuart Ford στο Μέριλαντ. Πριν μερικά χρόνια, το αυτοκίνητο αναπαλαιώθηκε και διαθέτει όλα τα επίσημα έγγραφα που πιστοποιούν την αυθεντικότητά του. Το λευκό Lincoln είναι πραγματικά μοναδικό, καθώς εκτός του ότι είναι ένα κομμάτι της ιστορίας των Kennendy, συναντάται σπάνια σε ανοιχτά χρώματα και ακόμα σπανιότερα σε λευκό.

Το αυτοκίνητο δημοπρατείται στο Μοντερέι της Καλιφόρνιας, στο περιθώριο του Pebble Beach, μαζί με αρκετά ακόμα ιστορικά αυτοκίνητα. Αναμένουμε λοιπόν μέχρι το Σάββατο 20 Αυγούστου, για να μάθουμε το ποσό που είναι διατεθειμένος να δαπανήσει ο πλειοδότης της δημοπρασίας, για να προσθέσει στη συλλογή του ακόμα ένα κομμάτι μεγάλης ιστορικής αξίας.

[See image gallery at www.autoblog.gr]

Keywords
Τυχαία Θέματα