Οι εργαζόμενοι στη Hyundai κατεβαίνουν σε απεργία

Σαν να μην έφταναν οι μειωμένες πωλήσεις, το σωματείο των εργαζομένων στα κεντρικά της Hyundai στη Νότιο Κορέα αποφάσισε απεργιακές κινητοποιήσεις για 5η σερί χρονιά.

Η απεργία στη Hyundai έχει εξελιχθεί σχεδόν σε θεσμό, καθώς στα 29 χρόνια λειτουργίας του εργοστασίου, μόνο τα 4 έχουν περάσει χωρίς κινητοποιήσεις.

Αυτή τη χρονιά, το topic αφορά την αύξηση του βασικού μισθού κατά 7,2 % και την κατάργηση του πλαφόν στο όριο μισθοδοσίας. Άλλη μια απαίτηση είναι η άρνηση σε προσφορά προαγωγής (τα προβλήματά τους να ‘χαμε…) προκειμένου να μπορούν να παραμείνουν μέλη του σωματείου.

Η πλευρά της διοίκησης θέλει να περάσει πάγωμα μισθών, αναδιάρθρωση του μισθολογικού πίνακα και το πλαφόν που λέγαμε. Εκτός από αυτά, η Hyundai έχει και τον “νταλκά” των ζημιών που θα προκαλέσει η απεργία. Οι καθυστερήσεις που θα προκληθούν αναμενόμενα θα οδηγήσει σε ακυρώσεις παραγγελιών (κατά το ενδεχόμενο χουνέρι που παραμονεύει την GM) και θα έρθουν να προστεθούν στο 10o συνεχόμενο τρίμηνο με αρνητικό πρόσημο και το -0.9% του ομίλου HyundaiKia στο πρώτο μισό του ’16.

Για κλείσιμο να σου αναφέρω ότι το “κλείσιμο” των μετοχών σημείωσε πτώση 3% για τη Hyundai και 1,3% για την Kia.

Keywords
Τυχαία Θέματα