Πονοκεφαλιάζουν τα νούμερα τηλεθέασης του Top Gear

20:36 6/6/2016 - Πηγή: AutoBlog

Αν μετά το πρώτο επεισόδιο του Top Gear ο Chris Evans δεν έπαθε κρίση πανικού με τα νούμερα τηλεθέασης, τότε σίγουρα θα πρέπει να τον έλουσε κρύος ιδρώτας χθες το βράδυ.

Ο λόγος, φυσικά, η απήχηση του νέου αυτοκινητιστικού show που ηγείται, με τους Βρετανούς τηλεθεατές να το χαρακτηρίζουν το χειρότερο στην τηλεόραση τους.

Σύμφωνα με την Telegraph,

μόλις 2,8 εκατ. κάτοικοι Αγγλίας επέλεξαν να καθίσουν μπροστά από τις flat τηλεοράσεις τους και να συντονιστούν στο BBC2, με το peak να είναι στους 3,3 εκατ. τηλεθεατές. Το νούμερο αυτό δεν περιλαμβάνει όσους δουν το επεισόδιο από την video on-demand υπηρεσία του καναλιού και το iPlayer, καθώς το BBC δεν έχει ανακοινώσει ακόμα αυτά τα νούμερα.

Οι λόγοι της απογοήτευσης πολλοί, καθώς ο Evans και η παρέα του κατάφεραν να χάσουν το 30% των τηλεθεατών σε μια εβδομάδα, με τους 2,8 εκατ. τηλεθεατές να είναι επισήμως οι μισοί από το μέσο όρο αυτών που είχε το παλιό Top Gear. Επίσης, είναι η δεύτερη εβδομάδα στη σειρά, όπου οι “live” τηλεθεατές ήταν κάτω από την πρόβλεψη-στόχο του Chris Evans των πέντε εκατομμυρίων, με το μερίδιο ακροαματικότητας, εν τω μεταξύ, να μειώνεται από το 23% της περασμένης εβδομάδας στο μόλις 14% χθες.

Το μόνο νούμερο που μετριάζει την κατάσταση είναι ότι το Top Gear εξακολουθεί να είναι πάνω από το μέσο όρο των 2,6 εκατομμυρίων τηλεθεατών στη συγκεκριμένη ζώνη προβολής στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά όπως καταλαβαίνεις για πολύ λίγο.

Keywords
Τυχαία Θέματα