Η Microsoft δεν θα κατασκευάσει αυτόνομο αυτοκίνητο

17:01 6/6/2016 - Πηγή: AutoBlog

Η Microsoft δηλώνει πως “αγαπά” τα αυτόνομα αυτοκίνητα, αλλά ξεκαθαρίζει πως δεν έχει στα πλάνα της να κατασκευάσει ένα δικό της αυτοκίνητο, σε αντίθεση με τις Google και Apple, οι οποίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς για να περάσουν στην αγορά μέσα την επόμενη δεκαετία, τα αυτόνομα, ηλεκτρικά μοντέλα τους.

Η εταιρία του Bill Gates

εκφράζει το ενδιαφέρον της για τις τεχνολογίες που συνοδεύουν τα αυτόνομα αυτοκίνητα, αλλά οι προθέσεις της μένουν εκεί, δηλώνοντας πως δεν έχει βλέψεις για να μπει στην αγορά της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Για την Microsoft οι τεχνολογίες υποβοήθησης οδήγησης όσο και της αυτόνομης κίνησης είναι το υπόβαθρο πάνω στο οποίο θα χτιστεί το μέλλον της αυτοκίνησης. Μάλιστα, η εταιρία αναφέρει πως έχει ξεκινήσει συζητήσεις με αρκετούς κατασκευαστές που ασχολούνται με την αυτόνομη κίνηση οχημάτων. Οι συζητήσεις αυτές αφορούν κατά κύριο λόγο στην ενσωμάτωση της Cortana στα συστήματα infotainment των αυτοκινήτων, όσο και στην εκτέλεση λειτουργιών μέσα στο όχημα. Οι κατασκευαστές έχουν δείξει ενδιαφέρον ακόμη και για την ενσωμάτωση του Office 365 στα αυτοκίνητα, χωρίς να ξεκαθαρίζεται με ποιο τρόπο θα γίνει αυτό και σε ποια μορφή.

Keywords
Τυχαία Θέματα