GP Ευρώπης 2016: Οι επιλογές ελαστικών των οδηγών

20:27 6/6/2016 - Πηγή: AutoBlog

Για το ντεμπούτο του στον κόσμο της Formula 1 ετοιμάζεται το Μπακού. Η πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά τα μονοθέσια της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού στις 17-19 Ιουνίου, και μάλιστα ως το Ευρωπαϊκό Grand Prix. Μένουν 10 μέρες μέχρι να συμβεί αυτό, έτσι η Pirelli ανακοίνωσε τα 13 σετ

των ελαστικών που θα χρησιμοποιήσουν οι οδηγοί.

Κατ’ αρχάς, οι διαθέσιμες γόμες θα είναι η πολύ μαλακή, η μαλακή και η μέση. Αυτό που βλέπουμε είναι πως για μία ακόμα φορά η Mercedes είναι πιο επιθετική από τη Ferrari, αν και οι δύο οδηγοί της γερμανικής ομάδας έχει ελαφρώς διαφορετικές επιλογές. Και οι δύο θα έχουν από 8 σετ πολύ μαλακής, όμως ο Lewis Hamilton επέλεξε 4 σετ μαλακής γόμας, με τον Nico Rosberg να έχει 2 σετ μέσης γόμας.

Η Ferrari θα έχει από 7 σετ πολύ μαλακής γόμας για τους Sebastian Vettel και Kimi Raikkonen, μαζί με 5 σετ μαλακής γόμας και ένα μέσης. Οι επιλογές των οδηγών της Red Bull είναι πανομοιότυπες με του Hamilton, με την πιο συντηρητική ομάδα να είναι η Sauber, καθώς θα έχει 6 σετ πολύ μαλακής γόμας για τους οδηγούς της.

Από την Pirelli ορίζεται ένα σετ μέσης γόμας κι ένα σετ μαλακής για τον αγώνα, ένα εκ των οποίων θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί υποχρεωτικά την Κυριακή. Επιπλέον, ένα σετ πολύ μαλακής γόμας θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί στο Q3, ενώ όσοι οδηγοί δεν περάσουν στην τελική φάση των κατατακτήριων θα έχουν το δικαίωμα να φορέσουν το συγκεκριμένο σετ πολύ μαλακής στον αγώνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα