Η πρόταση της McLaren για το μέλλον των αγώνων ονομάζεται MP4-X

Η Formula 1 χρειάζεται επειγόντως αλλαγές, για να βγει από το τέλμα στο οποίο έχει υπεισέλθει τα τελευταία χρόνια. Ίσως, το 2017 η κατάσταση να καλυτερεύσει. Και λέμε ίσως, επειδή ο Pat Symonds αποκάλυψε λεπτομέρειες από τις συζητήσεις που έγιναν και, δυστυχώς, η F1 ετοιμάζεται να κάνει το ίδιο λάθος που έκανε και στο παρελθόν· να στραφεί δηλαδή στην αεροδυναμική, για να κάνει ταχύτερα τα μονοθέσια.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, έχουν ξεπηδήσει διάφορα concepts για το μέλλον, από ανθρώπους άσχετους με τον χώρο,

αλλά και από ομάδες. Έτσι, μετά από την προσπάθεια της Ferrari, που προέτρεψε και τους υπόλοιπους να ασχοληθούν με το θέμα, έρχεται το σχέδιο της McLaren Applied Technologies, η MP4-X.

Βέβαια, οι Βρετανοί παρουσίασαν μια πιο ολοκληρωμένη πρόταση, με “πραγματικές” τεχνολογίες που “είναι αληθινές, ακόμη κι αν βρίσκονται σε πρώιμα στάδια σύλληψης”. Μερικά από τα χαρακτηριστικά της MP4-X είναι το κλειστό κόκπιτ για τον οδηγό, οι προηγμένες σήραγγες βεντούρι για το ground effect, οι κινητές πτέρυγες, οι ηλιακές κυψέλες, αλλά και το φουτουριστικό σύστημα κίνησης, που θα είναι πλήρως ηλεκτρικό και θα φορτίζεται μέσω της κίνησης στην πίστα.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείς βρεις εδώ, στο επίσημο site της McLaren. Μπορώ να πω πως το βρίσκω πολύ εντυπωσιακό σαν σχέδιο, αλλά για αγωνιστικό του LMP1 και όχι της Formula 1. Αφού, με κλειστό κόκπιτ και καλύπτρες στους τροχούς, δεν μπορώ να το δω διαφορετικά. Ενώ, αν και κάποια στιγμή μπορεί να γίνει η νόρμα στους αγώνες, η πλήρως ηλεκτρική κίνηση δεν με ενθουσιάζει.

[See image gallery at www.autoblog.gr]

Keywords
Τυχαία Θέματα