Τις προτάσεις τους για την F1 θα καταθέσουν Ecclestone και Todt

Η πρωτοβουλία είναι αυτό που λείπει από τη Formula 1. Κάποιος ή κάποιοι πρέπει να πάρουν την ευθύνη και να κάνουν το άθλημα ξανά αγαπητό στον κόσμο. Δεν είναι κοινό μυστικό ότι οι περισσότεροι εξακολουθούν να παρακολουθούν τους αγώνες μόνο και μόνο για το μεγάλο όνομα της Formula 1, όντας ανακουφισμένοι που το περασμένο Σαββατοκύριακο ολοκληρώθηκε μία από τις πιο ανιαρές και άγευστες χρονιές στην ιστορία.

Για να επιστρέψουμε

στο θέμα τις πρωτοβουλίας, αν είναι να κάνει κουμάντο μόνο η FIA… να μας λείπει! Η Παγκόσμια Ομοσπονδία θεωρεί κατόρθωμα τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των ρύπων, και προσωπικά πιστεύω πως τα κολλημένα μυαλά που υπάρχουν εκεί θα καταστρέψουν εν μία νυκτί το άθλημα αν τους αφήσουν μόνους.

Η πλάτη του κόσμου δε λέει να γυρίσει, έτσι μετά από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, οι Jean Todt και Bernie Ecclestone καλούνται να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους μέχρι τα τέλη του Ιανουαρίου, όπως αναφέρει η ανακοίνωση.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού ενέκρινε, με σχεδόν ομόφωνη απόφαση (μόνο μία αρνητική ψήφος), μια εντολή για τον Πρόεδρο της FIA, Jean Todt, και τον κάτοχο των εμπορικών δικαιωμάτων, Bernie Ecclestone, ώστε να φέρουν τις συστάσεις και τις αποφάσεις τους σχετικά με έναν αριθμό κρίσιμων θεμάτων στη Formula 1, όπως η διακυβέρνηση, τα power units και η μείωση του κόστους.

Ο κύριος Todt και ο κύριος Ecclestone εξέφρασαν την πρόθεσή τους να καταθέσουν τα συμπεράσματά τους σχετικά με τα θέματα αυτά στις 31 Ιανουαρίου του 2016.

Αυτό δε θα πρέπει να σημαίνει πως τα συμπεράσματα των Todt κι Ecclestone θα είναι ίδια, καθώς οι δύο άνδρες έχουν διαφορετικές απόψεις. Λόγου χάρη, ο Ecclestone θεωρεί τους turbo V6 κινητήρες ό,τι πιο ηλίθιο στην ιστορία και ο Todt τους εκθειάζει, για τους γνωστούς λόγους που σχεδόν κανείς δε θέλει να ακούσει: οικονομία και οικολογία…

Keywords
Τυχαία Θέματα