Η Toyota είχε κέρδη 13 δισ. ευρώ το περασμένο έτος, αναμένει πτώση 2,4 % στα καθαρά κέρδη της για του χρόνου

15:40 9/5/2014 - Πηγή: AutoBlog

Η Toyota ανακοίνωσε κέρδη 17,9 δισ. δολαρίων (13 δισ. ευρώ) το περασμένο οικονομικό έτος (Μάρτιος 2013-Μάρτιος 2014), παρουσιάζοντας άλμα ρεκόρ 89,5%, αλλά ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων στον κόσμο προβλέπει μια ελαφρά μείωση για το τρέχον οικονομικό έτος, μιας και τα κέρδη της αναμένει να μην ξεπεράσουν τα 17,5 δισ. δολάρια.

Αναλυτές της Toyota πιστεύουν πως αυτό θα γίνει λόγο ενός φόρου που θεσπίστηκε πρόσφατα στην Ιαπωνία,

που έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθούν οι τιμές των νέων αυτοκινήτων που πωλούνται εκεί. Αν οι προβλέψεις επαληθευτούν θα είναι η πρώτη φορά τα τελευταία τρία χρόνια, όπου η Toyota θα παρουσιάσει πτώση στα κέρδη της, μιας και από τον Νοέμβριο του 2012, τα λειτουργικά της κέρδη παρουσιάζουν αυξητική πορεία. Σημαντικό ρόλο στη πτώση των κερδών της θα παίξει το γεγονός πως ανακάλεσε περίπου 8 εκατ. αυτοκίνητα παγκοσμίως, ενώ ήδη έχει πληρώσει περισσότερα από 66 εκατ. δολάρια σε πρόστιμα για την καθυστερημένη ανάκληση που αφορά τα προβλήματα με την ακούσια επιτάχυνση, ενώ ήδη έχει συμφωνήσει με το υπουργείο Δικαιοσύνης των Η.Π.Α να πληρώσει 1,2 δισ. δολάρια για το φιάσκο της παραπάνω ανάκλησης.

Με περισσότερα από 10 εκατομμύρια πωλήσεις το περασμένο έτος (+16%), η Toyota διατηρήθηκε μπροστά από τις VW και GM στη μάχη της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας παγκοσμίως. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να βρεις σε αυτό το PDF.

Keywords
Τυχαία Θέματα