Η Renault μάς δείχνει πώς λειτουργεί το αυτόνομο Espace

Με την αυτόνομη οδήγηση να είναι πιο κοντά απ’όσο πιστεύουμε, η Renault-Nissan έχει δεσμευτεί ότι θα λανσάρει πάνω από 10 μοντέλα με τέτοια τεχνολογία μέσα σε 4 χρόνια.

Η Renault αποκάλυψε τρία αυτόνομα Espace στους 28 υπουργούς Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως μέρος της ώθησης για την υιοθέτηση της αυτόνομης τεχνολογίας. Οι υπουργοί συναντήθηκαν

στην Ολλανδία για να υπογράψουν τη διακήρυξη του Άμστερνταμ υπέρ των αυτόνομων αυτοκινήτων.

Η Renault ισχυρίζεται ότι το αυτόνομο Espace έχει ήδη δοκιμαστεί “αρκετές εκατοντάδες ώρες” σε δημόσιους δρόμους σε όλη την Ευρώπη και αναφέρει ότι αυτές έχουν δείξει ότι η τεχνολογία γίνεται γρήγορα ασφαλέστερη από τον άνθρωπο, υποστηρίζοντας ότι πάνω από το 90% των ατυχημάτων οφείλονται σε ανθρώπινο λάθος. Ως εκ τούτου, η Renault υποστηρίζει ότι η χρήση αυτόνομων αυτοκίνητα θα μειώσει δραστικά τα ποσοστά των ατυχημάτων.

Στο παρακάτω video, η Renault μας δείχνει το νέο Espace να είναι εφοδιασμένο με το απαραίτητο hardware και software ώστε να μπορεί να κινηθεί πλήρως αυτόνομα και μας εξηγεί πως ακριβώς λειτουργεί το σύστημα που θα αλλάξει τον τρόπο που μετακινούμαστε.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Renault,Espace