Raikkonen: Μπορούσαμε την pole

Πιο κοντά από ποτέ βρέθηκε στην πρώτη της φετινή pole position η Ferrari. Η ιταλική ομάδα έδειχνε πολύ δυνατή στις σημερινές κατατακτήριες, ωστόσο τα πράγματα δεν έγιναν όπως θα έπρεπε στο πιο κρίσιμο σημείο. Οι Kimi Raikkonen και Sebastian Vettel έκαναν λάθος στον τελευταίο τους γύρο, έτσι δεν κατάφεραν να ανέβουν στην πρώτη σειρά της

αυριανής εκκίνησης, εκεί που θα βρίσκονται οι Nico Rosberg και Daniel Ricciardo.

Ο Raikkonen πιστεύει πως βρέθηκε πολύ κοντά στο να πάρει την pole position, αφού υποστηρίζει πως το λάθος του στη στροφή 14 κόστισε πολύ χρόνο, έτσι έχασε μια εύκολη δεύτερη θέση, κάτι που θα ήταν πολύ μεγαλύτερη απειλή για τον Rosberg και τη Mercedes.

Είμαι πολύ απογοητευμένος, επειδή έκανα ένα λάθος που μας κόστισε μια εύκολη δεύτερη θέση, αν όχι να είμαστε κοντά στην pole. Αλλά, προσπαθήσαμε και είμαστε στην τρίτη θέση, έτσι δεν είναι καταστροφή, αλλά προφανώς υπήρχαν πολλά περισσότερα. Στον προηγούμενο γύρο, στην ίδια στροφή πήγα πολύ βαθιά και στον τελευταίο γύρο πήγα ανοιχτά στη φουρκέτα κι έχασα πολύ χρόνο. Είναι κρίμα, νομίζω ότι είχαμε την ευκαιρία να είμαστε στην πρώτη θέση σήμερα, αλλά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο αύριο.

Οι δύο Ferrari θα ξεκινήσουν με τα πολύ μαλακά ελαστικά, όταν ο Rosberg θα φορά τη μαλακή γόμα, καθώς με αυτή σημείωσε το ταχύτερο πέρασμα στο Q2. Αυτό δίνει ένα θεωρητικό πλεονέκτημα στη Scuderia στην εκκίνηση και τους πρώτους γύρους, αλλά ο Φινλανδός αρνείται να πάρει θέση για το τι θα συμβεί αύριο.

Θα μπορούσαμε τουλάχιστον να είμαστε πολύ κοντά. Δεν ξέρω αν θα ήταν αρκετό, αλλά θα ήμασταν πολύ κοντά. Είναι δύσκολο να πω τι θα γίνει αύριο. Θα δούμε πώς θα κυλήσουν τα πράγματα. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Πρέπει να κάνουμε μια καλή εκκίνηση και να δούμε τι θα γίνει. Είμαι σίγουρος ότι η πίστα δεν είναι στην ιδανική κατάσταση μετά από τη βροχή και ελπίζω ότι αύριο θα γίνει σαν χθες. Θα προσπαθήσουμε να έχουμε τον ταχύτερο ρυθμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα