Πωλείται μια μοναδική Porsche 959 Speedster

Όχι, δεν είναι κάποιο κρυφό project της Porsche, αλλά πρόκειται για μια μοναδική δημιουργία κάποιου Ιταλού συλλέκτη μετά από ένα σοβαρό ατύχημα που είχε η συγκεκριμένη 959.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Jürgen Lässig, Γερμανός οδηγός αγώνων, τράκαρε στην Autobahn και ενώ κινούταν με ταχύτητα περίπου 225 χλμ/ώρα, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να καταλήξει με την οροφή στο έδαφος. Με την ασφαλιστική να το βγάζει “ολική”, η 959 πουλήθηκε σε συλλέκτη, ο οποίος έδωσε

την εντολή στην εταιρία Feustel να του φτιάξει μια 959 Speedster, χρησιμοποιώντας μέρη από την 911 Cabriolet.

Έτσι, εξαιρώντας το “πάνω” μέρος το αυτοκίνητο είναι απολύτως stock, καθώς κινείται με τον 2.9-λίτρων επίπεδο εξακύλινδρο twin-turbo κινητήρα με 450 άλογα και 501 Nm ροπής, κάνοντας τα 0-100 χλμ/ώρα σε 3,7 δευτ., με την τελική να φτάνει τα 319 χλμ/ώρα.

Όπως κατάλαβες βρίσκεται προς πώληση, αν και έχει βγει και στο παρελθόν αρκετές φορές χωρίς επιτυχία, χωρίς να είναι ανακοινώσιμη η τιμή του.

[See image gallery at www.autoblog.gr]

Keywords
Τυχαία Θέματα