Η Mercedes-Benz αποκλείει την προοπτική μικρής Merc

Όπως ανακοίνωσε το μεγάλο αφεντικό της Daimler, Dieter Zetsche, η ιδέα ανάπτυξης ενός μοντέλου κάτω από την A-Class για να ανταγωνιστεί η φίρμα το MINI, έχει αποκλειστεί προς το παρόν.

Οι φήμες κυκλοφορούσαν από την αρχή της χρονιάς αλλά κανείς δεν έκανε τον κόπο να τις διαψεύσει οπότε έγιναν επίμονες και απέκτησαν «φωνή». Ο λόγος για την φημολογία που είχε ξεκινήσει πριν κάποιο καιρό πως η Mercedes-Benz σκεφτόταν να ενσωματώσει στην γκάμα της ένα μοντέλο που θα ήταν αντιμέτωπο με το MINI.

Όμως ο Dieter Zetsche δήλωσε στο περιθώριο της έκθεσης της Φρανκφούρτης:

Είναι σαφές πως υπάρχει μία ευκαιρία για ένα supermini. Ένα τέτοιο αυτοκίνητο θα πρόσφερε σημαντικό όγκο για εμάς αλλά θα ήταν επίσης πολύ δύσκολο να βγάλουμε κέρδος από αυτό. Για τώρα, δεν βλέπω την ανάγκη να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση.

Αυτή η δήλωση έγινε μετά την παρουσίαση της GLA και το timing έχει σημασία καθώς η BMW είναι πρακτικά έτοιμη να βγάλει στην αγορά την τρίτη γενιά MINI και εταιρίες όπως η Audi και η Alfa Romeo τα πάνε καλά σε αυτή την κατηγορία.

Θέλουμε να χτίσουμε όνειρα με αυτή τη γενιά compact αυτοκινήτων μας. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η πρώτη γενιά A και B-Class απέτυχαν σε αυτόν τον στόχο. Οι καινούριες όμως είναι σημαντικά ισχυρότερες και πολύ πιο ελκυστικές.

[Πηγή: Autocar]

Keywords
Τυχαία Θέματα