Φόβοι στη McLaren για μηδενική συγκομιδή βαθμών τη φετινή σεζόν

Κι ενώ η McLaren ήλπιζε ότι το Ισπανικό Grand Prix θα ήταν το καλύτερο μέχρι στιγμής γι’ αυτή, με την ύπαρξη πιθανότητας για τερματισμό εντός της βαθμολογούμενης 10άδας, τα πράγματα αποδείχθηκαν σήμερα εντελώς διαφορετικά, παρόλο που οι χθεσινές κατατακτήριες έδειξαν κάποια σημάδια για βαθμούς σήμερα.

Εκτός από την εγκατάλειψη του Fernando Alonso, ο Jenson Button, του οποίου η MP4-30 δεν είχε προβλήματα, ήταν ανήμπορος να κάνει κάτι καλύτερο από

την 16η θέση, γεγονός που σε πολλούς φάνηκε ως πισωγύρισμα. Ο Βρετανός δεν ήταν τόσο αισιόδοξος για τον αγώνα, ωστόσο ούτε ο ίδιος περίμενε πολύ χαμηλή ανταγωνιστικότητα του μονοθεσίου του, και πλέον εκφράζει φόβους πως η ομάδα του Woking μπορεί να δει το μηδέν στη βαθμολογία ακόμα και μετά από τον τελευταίο αγώνα της φετινής σεζόν.

Μετά από τον σημερινό αγώνα, δεν μπορώ να περιμένω βαθμούς για όλη τη σεζόν. Ελπίζω ότι σήμερα ήταν μια εξαίρεση, δεν ένιωθα καλά. Το Σαββατοκύριακο κύλισε καλά για εμάς, αλλά κάτι άλλαξε στον αγώνα. Την Παρασκευή, ήμασταν καλοί στα μεγάλα stints, αλλά ήταν τρομακτικό στην οδήγηση σήμερα το αυτοκίνητο. Κάθε φορά που πατούσα γκάζι, κάτι γινόταν και πρέπει να κοιτάξουμε τι συνέβη.

Το πρόβλημα στις αργές στροφές ήταν ότι το μονοθέσιο γινόταν αργό, διότι σπίναρε αμέσως. Στις γρήγορες στροφές, ήταν τρομακτικό. Κάθε φορά που πατούσα γκάζι, το πίσω μέρος «πετούσε» αμέσως. Ήταν κάτι περίεργο και όχι συνηθισμένο· πρέπει να το δούμε. Δεν ήταν θέμα με την ισορροπία του μονοθεσίου, διότι είχα και υποστροφή.

Μάλλον οι δηλώσεις του «Jens» για τους βαθμούς έχουν δόσεις υπερβολής, ωστόσο η σημερινή μέρα δημιουργεί σίγουρα αρκετούς πονοκεφάλους σε McLaren και Honda…

Keywords
Τυχαία Θέματα