Η FCA θέλει νέα δίκη για να μειωθεί το ποσό των $150 εκατ. που πρέπει να καταβάλει στην οικογένεια ενός μικρού παιδιού

Η Fiat Chrysler Automobiles αγωνίζεται να μειωθεί το ποσό της αποζημίωσης των 150 εκατ. δολαρίων που πρέπει να καταβάλει στην οικογένεια ενός 4-χρονου αγοριού που σκοτώθηκε όταν ένα Jeep Grand Cherokee πήρε φωτιά μετά από ατύχημα.

Η εταιρία χαρακτηρίζει το πρόστιμο ως “εξαιρετικά υψηλό” και ζητά από τον δικαστή να μειώσει το ποσό της αποζημίωσης, αρκεί όμως να συμφωνήσει και η οικογένεια του άτυχου 4-χρονου. Αν αυτό

δεν συμβεί, τότε θα πάει σε νέα δίκη.

Στη πρώτη δίκη, οι ένορκοι αποφάνθηκαν πως η Chrysler ενήργησε “απερίσκεπτα αδιάφορα” όταν πούλησε στην οικογένεια του παιδιού ένα Jeep Grand Cherokee του 1999, του οποίου το ντεπόζιτο της βενζίνης ήταν τοποθετημένο πίσω από τον πίσω άξονα. Ο 4-χρονος, έχασε τη ζωή του όταν το Jeep που οδηγούσε η θεία του, χτυπήθηκε από πίσω από ένα pickup τον Μάρτιο του 2012. Από το ατύχημα προκλήθηκε διαρροή καυσίμου, που οδήγησε σε πυρκαγιά, με το παιδί να χάνεται στις φλόγες. Οι ένορκοι αποφάσισαν πως η Chrysler ευθύνεται κατά 99% για την απώλεια του παιδιού, με τον οδηγό του pickup να έχει υπαιτιότητα 1%. Έτσι την αναγκάζουν να πληρώσει 120 εκατ. δολάρια για την ζωή του 4-χρονου και επιπλέον 30 εκατ. δολάρια “για τον πόνο και την ταλαιπωρία που υπέστη”.

Η FCA υποστηρίζει πως το πρόστιμο είναι 11 φορές μεγαλύτερο από κάθε απόφαση που έχει πάρει ποτέ το εφετείο, με τους δικηγόρους της εταιρίας να δηλώνουν το μακάβριο, πως το άτυχο αγόρι “δεν πόνεσε περισσότερο από 1 λεπτό” μέχρι να χάσει τη ζωή του και συνεχίζει πως τα 30 εκατ. δολάρια που όρισαν οι ένορκοι ως αποζημίωση είναι υπερβολικά.

Ο δικηγόρος της οικογένειας χαρακτήρισε τις δηλώσεις ως ανοησίες, παρόλο που όπως τόνισε, η οικογένεια θα δεχτεί την όποια αποζημίωση προτείνει ο δικαστής. Προσωπικά θεωρώ πως κανένα ποσό δεν είναι πιθανώς αρκετό για την οικογένεια του άτυχου 4χρονου.

Keywords
Τυχαία Θέματα