Επίσημο: Νέο Audi A6

Μετά την χθεσινή διαρροή η Audi παρουσιάζει επίσημα το νέο A6 που θα κάνει ντεμπούτο στην έκθεση της Γενεύης την ερχόμενη εβδομάδα.

Σχεδιασμός

Η όγδοη γενιά του A6 διαθέτει στοιχεία από τα A7 και A8 με πιο στενά φώτα, φέρει την εξάγωνη μάσκα που πρωτοεμφανίστηκε στο Prologue concept, ενώ έχει ένα πιο καμπύλο καπό και πιο δυναμικές γραμμές στα πλαϊνά του αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με την Audi, το νέο A6 έχει αεροδυναμικό συντελεστή 0,24 Cd, με τις διαστάσεις του να

έχουν μεγαλώσει ελαφρώς. Συγκεκριμένα, το μήκος του φτάνει τα 4.939 mm, το πλάτος τα 1.886 mm, το ύψος τα 1.457 mm, ενώ το μεταξόνιο τα 2.924 mm. Χάρη στις αυξημένες διαστάσεις, οι πίσω επιβάτες διαθέτουν περισσότερο χώρο τόσο στη περιοχή των γονάτων, όσο και στη περιοχή των ώμων και του κεφαλιού.

Εσωτερικό

Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3″, οθόνη του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας 10,1″, αλλά και μια δεύτερη οθόνη 8,6″ μέσω τις οποίας ρυθμίζονται αρκετές λειτουργίες του αυτοκινήτου, όπως το σύστημα κλιματισμού.

Τα καθίσματα είναι νέα και εκτός από κλιματιζούμενα, φέρουν και λειτουργίες μασάζ. Στον πρόσθετο εξοπλισμό υπάρχει μεγάλη πανοραμική οροφή, ηχοσύστημα της Bang & Olufsen, ιονιστής, αρωματικό χώρου και δύο πακέτα κρυφού φωτισμού.

Κινητήρες

Κάτω από το καπό του αρχικά συναντάμε δύο κινητήρες. Τον 3,0-λιτρο TFSI V6 απόδοσης 340 ίππων με 500 Nm ροπής που συνδυάζεται με 7-τάχυτο S Tronic αυτόματο κιβώτιο που στέλνει τη κίνηση σε όλους τους τροχούς, με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 5,1 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 250 χλμ/ώρα. Επίσης υπάρχει ο 3,0-λιτρος TDI V6 απόδοσης 286 ίππων με 620 Nm ροπής, που συνδυάζεται με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και σύστημα τετρακίνησης. Και οι δύο διαθέτουν ένα ήπιο υβριδικό σύστημα που μειώνει την κατανάλωση καυσίμου κατά 0,7 λίτρα/100 χλμ.

Τεχνολογίες

Η Audi αναφέρει πως το νέο A6 είναι αισθητά πιο σπορ από τη προηγούμενη γενιά, έχοντας βελτιωμένο σύστημα ανάρτησης και προοδευτικό σύστημα διεύθυνσης που γίνεται πιο άμεσο όσο αυξάνεται η γωνία διεύθυνσης. Η γερμανική εταιρία προσφέρει από απλή ανάρτηση, μέχρι ενεργή αερανάρτηση, όπως επίσης σπορ ανάρτηση με σπορ διαφορικό.

Οι πωλήσεις του νέου Audi A6 θα ξεκινήσουν στη Γερμανία από τον Ιούνιο με αρχική τιμή τις 58.050 ευρώ, με το αυτοκίνητο να διαθέτει μια σειρά συστημάτων υποστήριξης του οδηγού, όπως το Park assist που επιτρέπει στο αυτοκίνητο να παρκάρει μόνο του, το City assist και το Tour assist που διαθέτει ενεργό cruise control.

[See image gallery at www.autoblog.gr]
Keywords
Τυχαία Θέματα