Η Kia ανανεώνει το Optima, προσθέτει νέο 1.600άρη πετρελαιοκινητήρα

Η Kia στο περίπτερό της στην έκθεση της Γενεύης θα παρουσιάσει το ανανεωμένο Optima, με την κυριότερη αλλαγή να κρύβεται κάτω από το καπό. Το κορεάτικο μοντέλο θα εξοπλίζεται πλέον με τον ολοκαίνουριο 1.600άρη πετρελαιοκινητήρα, ο οποίος αντικαθιστά τον απαρχαιωμένο 1.700άρη CRDi.

Η εμπορική διάθεση του ανανεωμένου μοντέλου θα ξεκινήσει στην Ευρώπη το τρίτο τρίμηνο του έτους, με το νέο “U3” πετρελαιοκινητήρα να είναι σημαντικά πιο καθαρός και

οικολογικός σε σύγκριση με το παρελθόν. Αποδίδει 136 άλογα, με την ροπή να φτάνει τα 320 Nm και θα συνδυάζεται είτε με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, είτε με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων της Kia.

Αυτός έχει σχεδιαστεί και εξελιχθεί έτσι ώστε να βρίσκεται κάτω από τα πολύ αυστηρά όρια των πιο πρόσφατων προδιαγραφών εκπομπής ρύπων Euro 6d. Χρησιμοποιεί την ενεργή τεχνολογία ελέγχου των ρύπων Selective Catalytic Reduction (SCR), προκειμένου να περιορίσει σημαντικά την εκπομπή τους. Έτσι εκπέμπει πολύ λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα, σωματίδια και NOx σε σχέση με παλαιότερους κινητήρες πετρελαίου της Kia.

Από πλευράς κινητήρων βενζίνης, η Kia τοποθετί για πρώτη φορά έναν νέο 1.600άρη T-GDi, απόδοσης 180 ίππων και 265 Nm ροπή, ο οποίος συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων. Στην κορυφή υπάρχει ο 2,0-λιτρος ατμοσφαιρικός με 163 άλογα και 196 Nm ροπή και η turbo εκδοχή του με 245 άλογα στην GT έκδοση.

Στιλιστικά, το ανανεωμένο Kia Optima διαθέτει ελαφρώς επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, νέα γραφικά στα LED πίσω φωτιστικά σώματα, ενώ νέοι είναι και οι προβολείς ομίχλης. Τέλος, υπάρχουν νέα σχέδια για τις ζάντες, διαμέτρου από 16 μέχρι 18″, καθώς και το νέο κόκκινο (runaway red) χρώμα.

[See image gallery at www.autoblog.gr]
Keywords
Τυχαία Θέματα