Αcura NSX Concept, Στη παραγωγή το 2015

23:47 9/1/2012 - Πηγή: AutoBlog

Ίσως το αυτοκίνητο που περιμέναμε να δούμε όσο κανένα άλλο από το Detroit. Η Acura (θυγατρική της Honda) παρουσίασε στην Αμερικάνικη μεγαλούπολη το NSX Concept, το πρωτότυπο εκείνο πάνω στο οποίο θα βασιστεί το νέο NSX που θα περάσει στη παραγωγή το 2015. Στιλιστικά πολύ απλά πρόκειται για την κλειστή έκδοση από το πρωτότυπο Acura του Tony Start της ταινίας The Avengers.

Το

αυτοκίνητο παραγωγής θα κατασκευαστεί από το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της Honda Αμερικής, θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Οχάιο και από εκεί θα εξάγεται σε όλο τον κόσμο, ακόμη και στην Ιαπωνία.

Μηχανικά το Ιαπωνικό supercar φορά ένα V6 κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο, ο οποίος θα είναι κατασκευασμένος από ελαφριά υλικά και θα χρησιμοποιεί το υβριδικό σύστημα της Honda, Sport Hybrid SH-AWD (Super Handling All Wheel Drive).

H Honda δεν αναφέρει τίποτα περισσότερο σχετικά με τον κινητήρα, πέραν του ότι είναι τεχνολογίας VTEC άμεσου ψεκασμού. Το κιβώτιο ταχυτήτων θα αυτόματο τεχνολογίας διπλού συμπλέκτη και θα ενσωματώνει έναν ηλεκτροκινητήρα προσφέροντας έτσι καλύτερα νούμερα επιτάχυνσης αλλά και μικρότερη κατανάλωση.

Επιδόσεις δεν αναφέρουν οι Ιάπωνες αλλά οι φήμες αναφέρουν ότι ο V6 κινητήρας θα είναι χωρητικότητας 3.5-λίτρων στέλνοντας την κίνηση στον πίσω άξονα, ενώ θα υπάρχουν δύο ηλεκτροκινητήρες, ανά έναν τοποθετημένο στους μπροστά τροχούς, κάνοντας το αυτοκίνητο τετρακίνητο. Θα αποδίδει συνολικά 400 άλογα με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα.

Επίσης η Acura πααρουσίασε το ILX Concept, πρόκειται για ένα compact sedan αυτοκίνητο, το οποίο βασίζεται στο νέο Honda Civic και στιλιστικά δείχνει το πως θα μοιάζει το μοντέλο παραγωγής το οποίο θα παρουσιαστεί μέσα στο 2012. Το μοντέλο παραγωγής θα είναι διαθέσιμο με 3 κινητήρες όπου ανάμεσα τους θα βρίσκεται και ένας νέος υβριδικός κινητήρας που συνδυάζει έναν κινητήρα φυσικού αερίου 1.5 λίτρου και έναν ηλεκτροκινητήρα, συνολικής απόδοσης 96 ίππων και συνδυάζεται με ένα CVT κιβώτιο. Οι άλλοι δύο είναι κινητήρες είναι ένας 2.0-λιτρος και ένας 2.4-λίτρων οι οποίοι συνδυάζονται με αυτόματα κιβώτια.

Τέλος η Acura παρουσιάσε και το νέο RDX, την δεύτερη γενιά του 5-θέσιου SUV της. Βασίζεται πάνω στο Honda CR-V και φορά έναν νέο V6 κινητήρα αλλά και τον τωρινό τετρακύλινδρο 2.3-λίτρων απόδοσης 240 ίππων. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να βρεις στο δελτίο τύπου που ακολουθεί.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα