Spy Photos: O αντικαταστάτης του Jeep Liberty

Η Jeep συνεχίζει τις δοκιμές του αυτοκινήτου που θα αντικαταστήσει το Liberty. Το μουλάρι φορά το σώμα της Alfa Romeo Giulietta διαθέτοντας νέο μπροστά προφυλακτήρα, μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος και ελαστικά παντός εδάφους.

Το τωρινό μοντέλο σταματά τη κατασκευή του αυτή την εβδομάδα στο εργοστάσιο της Chrysler στο Toledo, ώστε η Chrysler

να κάνει ότι αναβαθμίσεις χρειάζεται για να ξεκινήσει εκεί η κατασκευή του νέου SUV το οποίο θα βασίζεται πάνω σε πλατφόρμα της Fiat. Η Chrysler θα επενδύσει 1,7 δις δολάρια στο εργοστάσιο, προσθέτοντας μια δεύτερη βάρδια, προσλαμβάνοντας 1.100 νέους υπαλλήλους.

Το αυτοκίνητο ακόμη δεν έχει αποκτήσει όνομα, αλλά είναι γνωστό ότι θα βασίζεται πάνω σε μια τροποποιημένη πλατφόρμα της Alfa Romeo Giulietta,  την ίδια που φορά το Dodge Dart και θα διαθέτει και αυτό το 9-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Το αυτοκίνητο θα είναι μπροστοκίνητο, θα υπάρχει σύστημα τετρακίνησης στον επιπλέον εξοπλισμό και θα φορά και έναν νέο ολοκαίνουργιο V6 Pentastar κινητήρα 3.2-λίτρων. Σε συνδυασμό με το 9-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο θα κάνουνε το αυτοκίνητο περισσότερο αποδοτικό, με χαμηλότερη κατανάλωση και μικρότερες εκπομπές CO2 σε σχέση με τον προκατάτοχο του.

Το νέο Liberty θα κατασκευαστεί πάνω στη στην πλατφόρμα CUSW (Compact U.S. Wide), στην ίδια πλατφόρμα που θα φοράνε και τα νέα Chrysler 200 και Dodge Avenger. Τα αυτοκίνητα θα πωλούνται παγκοσμίως και στο εσωτερικό τους θα τοποθετηθούν καλύτερης ποιότητας υλικά με καλύτερο φινίρισμα.

Ντεμπούτο αναμένεται να κάνει στην έκθεση του Detroit τον Ιανουάριο του 2013 ενώ στην έκθεση της Γενεύης θα παρουσιαστούν οι αντίστοιχες εκδόσεις της Alfa Romeo και της Lancia.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα