Νέο Crash Test από τον IIHS δείχνει ότι τα αυτοκίνητα δεν είναι και τόσο ασφαλή [w/video]

Ο οργανισμός Insurance Institute For Highway Safety (IIHS) είναι ο αντίστοιχος οργανισμός δοκιμών πρόσκρουσης στην Αμερική, όπως ο Euro NCAP που έχουμε στην Ευρώπη. Ο IIHS πρόσφατα διεξήγαγε μια νέα δοκιμή μετωπικής πρόσκρουσης σε 11 μεσαίου μεγέθους οικογενειακά αυτοκίνητα, πολυτελή και μη και τα αποτέλεσματα έδειξαν ότι τα αυτοκίνητα δεν είναι τελικά και τόσο ασφαλή όσο μας περιγράφουν οι εταιρίες, αφού

από τα 11, μόνο τα δύο πήραν βαθμολογία “Καλή”, το Acura TL και το Volvo S60.

Το Infiniti G πήρε “αποδεκτή” βαθμολογία, τα Mercedes-Benz C-Class, Lexus ES 350, Audi A4 και the Lexus IS 250/350 “κακή” βαθμολογία, ενώ τα BMW 3-Series, Volkswagen CC, Lincoln MKZ και Acura TSX sedan/sport wagon πήρανε “οριακή” βαθμολογία.

Σύμφωνα με το IIHS, το νέο τεστ εξετάζει το πως συμπεριφέρονται τα αυτοκίνητα όταν τρακάρουν με 64 χλμ/ώρα με το 25% της μετόπης τους πάνω σε μια μπαριέρια ύψους 1.5 μέτρου. Το νέο τεστ έχει ήδη επικριθεί από αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Honda και η Mercedes-Benz, οι οποίες περιγράφουν το τεστ ως ασυνήθιστο σενάριο, που δεν συμβαίνει συχνά στη πραγματικότητα.

Το καλύτερο αυτοκίνητο της δοκιμής ήταν το Volvo S60, ενώ το Volkswagen CC ήταν το πρώτο μοντέλο που δοκίμασε ποτέ ο IIHS, το οποίο έχασε την πόρτα του, κατά τη διάρκεια μια δοκιμής πρόσκρουσης. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να βρεις στο δελτίο τύπου που ακολουθεί.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα