Renault: Η RB10 είναι ένα ακραίο μονοθέσιο

Η χρονιά δεν ξεκίνησε με του καλύτερους οιωνούς για την ομάδα της Renault F1, με τα προβλήματα νεότητας να βασανίζουν αρκετά όλες τις ομάδες που φορούν τον νέο V6 Turbo κινητήρα με τις προδιαγραφές του 2014.

H Αυστριακή ομάδα της Red Bull ως πρωταθλήτρια των τελευταίων ετών δείχνει να αγχώνεται με την όλη κατάσταση, αλλά επίσης όπως δηλώνουν και οι υπεύθυνοί της, έχουν ”εμπιστοσύνη”

στην ομάδα της Renault F1.

O επικεφαλής της Renault F1, Jean Michel Jalinier επιμένει ότι κανείς δεν πρέπει να ξεγράψει τη Γαλλική εταιρεία για το 2014 και τις ομάδες που προμηθεύει κινητήρες και πιο συγκεκριμένα τη Red Bull.

Πολλοί πιστεύουν ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νέα μονάδα της Renault δε θα επιτρέψουν στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Red Bull να κατακτήσει κάποιο τίτλο το 2014.

Ο Jalinier δήλωσε όμως:

Είμαι πεπεισμένος ότι έχουμε σχεδιάσει ένα καλό πακέτο. Πρέπει να εργαστούμε πάνω στο λογισμικό, το οποίο δε δεσμεύεται από το πάγωμα των κινητήρων. Με τον κινητήρα δουλέψαμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο για να βεβαιωθούμε ότι έχουμε φτάσει στο σωστό επίπεδο ισχύος και ροπής. Σε αυτήν την πτυχή πιστεύουμε ότι έχουμε κάνει το σωστό.

Η επιδείνωση των προβλημάτων της RB10 έρχεται σύμφωνα με τον Jalinier και από τον ακραίο σχεδιασμό της…

Η Red Bull κατασκευάζει πάντα πολύ ανταγωνιστικά μονοθέσια. Ίσως το πακέτο τους είναι λίγο πιο ακραίο, αλλά εργαζόμαστε στενά μαζί τους για να το καταστήσουμε πιο ανταγωνιστικό.

Ο Jalinier βλέπει το μέλλον των δύο ομάδων μαζί, παρά τις πολλές φήμες που έχουν κυκλοφορήσει τώρα τελευταία, ενώ βάζει σε θέση τις προτεραιότητες της ομάδας του.

Μεταξύ των ομάδων που προμηθεύουμε κινητήρες είναι και η Lotus, που έχει αποδείξει ότι είναι μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα, αλλά η προτεραιότητα μας παραμένει η Red Bull Racing, με την οποία έχουμε ακόμη μια μακροπρόθεσμη συμφωνία και σίγουρα δεν υπάρχει λόγος να μην συνεχιστεί κάτι τέτοιο.

[Πηγή: SPEEDWEEK]

Keywords
Τυχαία Θέματα