Ανησυχίες εκφράζουν ειδικοί για την ασφάλεια του Apple CarPlay

Το infotainment σύστημα της Apple με ονομασία CarPlay, παρουσιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην έκθεση της Γενεύης και παρότι μετράει μόλις ημέρες ζωής, έχει ήδη δεχθεί κριτική από ειδικούς σε θέματα ασφάλειας.

Σύμφωνα με τον David Teater, διευθυντή του US National Safety Council:

Ανησυχούμε πάρα, πάρα πολύ. Η βιομηχανία αυτοκινήτου και αυτή των ηλεκτρονικών, φαίνεται πως έχουν ξεκινήσει έναν αγώνα για το πώς μπορούν να επιτρέψουν στον οδηγό να κάνει πράγματα εκτός

από την οδήγηση.

Παρόμοιο ήταν και το σχόλιο του υπευθύνου επικοινωνίας και ανάπτυξης του AAA Foundation for Traffic Safety, Bruce Hamilton:

Η ιδέα είναι ότι οι άνθρωποι θέλουν να είναι στο τηλέφωνο τους και κατά συνέπεια πρέπει να τους δώσουμε έναν τρόπο να το κάνουν. Αυτό δεν βάζει την ασφάλεια πρώτη. Πρώτη βάζει την ευκολία και την επιθυμία να επικοινωνούμε.

Να σημειώσουμε πως το CarPlay ήδη προσφέρεται για την Ferrari FF και για κάποια μοντέλα της Mercedes ενώ στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, θα είναι διαθέσιμο και από μάρκες όπως η Honda, η Nissan, η Chevrolet, η Infiniti, η Kia, η Land Rover, η Toyota, η Hyundai, η Suzuki, η Peugeot, η Acura, η Opel, η BMW και η Jaguar

[Πηγή: CarAdvice]

Keywords
Τυχαία Θέματα