Raikkonen: Συνεχίζεται η βελτίωση, τα αποτελέσματα θα έρθουν

Αν και υπήρξε σημαντική αύξηση στην ανταγωνιστικότητα της F14 T στην Κίνα, τα πράγματα αντιστράφηκαν στην Ισπανία, καθώς το ιταλικό μονοθέσιο δεν μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο από το “6-7″, με τους Daniel Ricciardo, Sebastian Vettel και Valterri Bottas να είναι μπροστά τους. Εν όψει τού Μονακό, ο Fernando Alonso δε δείχνει να έχει σοβαρές ελπίδες για βάθρο, όπως είχε πει και για το Ισπανικό Grand Prix, αν και δεν αποκλείονται κάποιες εκπλήξεις στο Μονακό.

Οι τεχνικοί στο Maranello συνεχίζουν

να εργάζονται για να βελτιώσουν το ιταλικό μονοθέσιο, και ο Kimi Raikkonen πιστεύει ότι το αποτέλεσμα αυτής τής δουλειάς δε θ’ αργήσει πολύ να φανεί.

Μετά από τον τελευταίο αγώνα, μείναμε στη Βαρκελώνη για τις δοκιμές, κάτι που είναι αρκετά θετικό: είχαμε προβλήματα στο ξεκίνημα, αλλά τελικά μπορώ να πω ότι ήμουν ικανοποιημένος με τη δουλειά που καταφέραμε να κάνουμε. Η F14 T βελτιώνεται και είμαι σίγουρος ότι, βήμα-βήμα, τ’ αποτελέσματα θα έρθουν, αλλά πρέπει να πιέσουμε πιο σκληρά για να τα καταφέρουμε.

Αυτή η σεζόν, με τα νέα αυτοκίνητα, είναι συναρπαστική. Τα νέα μονοθέσια τείνουν να γλιστρούν εύκολα, και στο Μονακό δεν υπάρχει πολύς χώρος για να βγεις εκτός γραμμής. Η πίστα είναι μοναδική, καθώς θα πρέπει να τα δώσεις όλα από τον πρώτο μέχρι και τον 78ο γύρο.

Η μοναδική καλή ευκαιρία για προσπέρασμα στη διαδρομή είναι μετά από την έξοδο του τούνελ, στη ζώνη φρεναρίσματος για τις στροφές 10 και 11. Ακόμα κι εκεί, όμως, το προσπέρασμα δεν είναι εύκολο, και αυτό αυξάνει τη σημασία των κατατακτήριων, της στρατηγικής και γενικά όλης της προετοιμασίας για τον αγώνα, με τους οδηγούς να ψάχνουν να βρουν τα όριά τους στην πίστα.

Ο Raikkonen, ως ένας οδηγός που έχει αγωνιστεί πολλές φορές στο Monte Carlo, ξέρει ότι κάθε γύρος είναι σημαντικός για τους οδηγούς, αλλά δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η Scuderia δεν τα πηγαίνει καλά στις κατατακτήριες.

Οι κατατακτήριες μπορεί να έχουν μεγάλη επίδραση στο αποτέλεσμα, μια περιοχή στην οποία κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βελτιωθούμε. Ο αγώνας στο Μονακό είναι πολύ περίπλοκος από το πρωί τής Πέμπτης. Θα είναι σημαντικό να μην χάσουμε χρόνο στις ελεύθερες δοκιμές, προσπαθώντας να κάνουμε όσο περισσότερους γύρους γίνεται για να πάρουμε γρήγορα την αίσθηση. Είναι δύσκολο να το κάνεις σωστά εδώ, αλλά, όταν μπορείς να το κάνεις, είσαι εξαιρετικά ικανοποιημένος.

[Πηγή: Ferrari | Photo Copyrights: Studio Colombo/Scuderia Ferrari]

Keywords
Τυχαία Θέματα