Lotus: Υπάρχει ζήτηση για τον Grosjean

Την τρίτη του χρονιά ως επίσημος οδηγός τής Formula 1 διανύει ο Romain Grosjean. Ο Γάλλος οδηγός βρέθηκε αντιμέτωπος με πολλές αρνητικές κριτικές, για τη συμπεριφορά του εντός πίστας, με αποκορύφωμα τα όσα έκανε στην εκκίνηση του Βελγικού Grand Prix, το 2012, θέτοντας εκτός αγώνας τους Fernando Alonso, Lewis Hamilton και Sergio Perez, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να δεχθεί ποινή αποκλεισμού από το Ιταλικό

Grand Prix.

Ωστόσο, πέρυσι, είδαμε έναν τελείως διαφορετικό Grosjean: ήταν πολύ πιο ώριμος, μυαλωμένος, αλλά και πιο γρήγορος. Η βελτίωση συνεχίζεται και φέτος, μόνο που ο 28χρονος οδηγεί ένα κατώτερο σε ανταγωνιστικότητα και συμπεριφορά μονοθέσιο σε σχέση με την περσινή E21.

Οι πρώτη φετινοί βαθμού για τη Lotus ήρθαν από την πολύ καλή οδήγηση του Grosjean στην Ισπανία, και ο ιδιοκτήτης και Πρόεδρος της ομάδας, Gerard Lopez υποστηρίζει πως υπάρχουν ομάδες που ενδιαφέρονται για τον νούμερο ένα οδηγό τής ομάδας του.

Δεν έχουμε τον προϋπολογισμό που έχουν κάποιες άλλες ομάδες, έτσι θα πολεμήσουμε μέχρι ένα σημείο. Αλλά, ο Romain είναι πραγματικά χαρούμενος εδώ, είναι μέρος τής οικογένειας και δε νομίζω ότι σχεδιάζει να πάει κάπου αλλού.

Μετά από τον τρόπο που οδήγησε πέρυσι, κάποιες ομάδες χτύπησαν την πόρτα, ώστε να μάθουν τι θα γίνει, και το ίδιο συμβαίνει και φέτος. Δε λέω ότι ο Romain θα φύγει, αλλά λέω ότι ήταν ένας οδηγός που του ασκούσαν κριτική και τώρα, ξαφνικά, ο κόσμος λέει ότι είναι ένας οδηγός που μπορεί να οδηγήσει για οποιαδήποτε ομάδα.

Δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για το συμβόλαιο τού Γάλλου. Φυσικά, ισχύει τουλάχιστον μέχρι και το τέλος τής φετινής σεζόν, όμως η Lotus δεν έχει γνωστοποιήσει την ακριβή διάρκειά του. Πράγματι, ο Grosjean θα μπορούσε να οδηγήσει για λογαριασμό κάποιας μεγαλύτερης ομάδας, όμως, αν συμβεί αυτό, η πίεση αυξάνεται. Ακόμα είναι νωρίς μιλάμε για κάποιο πιθανό σενάριο, και η φυγή του από τον Enstone εξαρτάται από την απελευθέρωση κάποιας θέσεις σε μεγαλύτερη ομάδα.

[Πηγή: Press Association | Photo Copyrights: LAT Photographic/Lotus F1 Team]

Keywords
Τυχαία Θέματα