Alonso: Στο Μονακό, η Red Bull μπορεί να παλέψει με τη Mercedes

Το FP1 για το Μονακό ξεκινά σε λιγότερο από δύο μέρες (την Πέμπτη στις 11:00 ώρα Ελλάδας) και οι οδηγοί, όπως κάνουν πάντα λίγο πριν από κάθε Grand Prix, προχωρούν σε διάφορες δηλώσεις. Αυτό που απασχολεί τους περισσότερους είναι αν θα καταφέρει κάποια ομάδα να σπάσει το σερί των 5 συνεχόμενων νικών τής Mercedes, σε μία πίστα που είναι η πιο ιδιαίτερη στο πρωτάθλημα και τη Red Bull να δείχνει το μεγαλύτερο

φαβορί για να το κάνει, αν μπορεί κάποιος.

Ο Fernando Alonso δεν ξέρει αν όντως η αυστριακή ομάδα βρεθεί μπροστά από τη γερμανική, αλλά αυτό που πιστεύει είναι ότι η RB10 θα μπορέσει να δυσκολέψει περισσότερο απ’ ό,τι στους προηγούμενους 5 αγώνες την W05, λόγω τής χάραξης που έχει η πίστα, όπως εξηγεί:

Φέτος, νομίζω ότι το Monte Carlo θα είναι μία από τις λίγες δυνατότητες για ν’ αμφισβητηθεί η Mercedes, ειδικά από τη Red Bull. Στις στροφές, είναι πολύ γρήγορη, αλλά στις ευθείες φαίνεται να χάνει πολύ χρόνο. Στο Monte Carlo δεν υπάρχουν ευθείες, οπότε η Red Bull θα μπορούσε ν’ ανταγωνιστεί τη Mercedes.

Για τον αγώνα της πατρίδας του, ο Ισπανός είχε ξεκαθαρίσει πως το βάθρο είναι πολύ δύσκολο, και αποδείχτηκε σωστός. Σύμφωνα με τον “El Nano”, το ίδιο ισχύει και για τον 6ο αγώνα τής σεζόν.

Δεν μπορούμε να πάμε στο Monte Carlo και τον Καναδά σκεπτόμενοι ότι η τρίτη θέση είναι ο στόχος μας. Είναι αλήθεια ότι το παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι στα χέρια τής Mercedes. Έχουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα, αλλά νομίζω ότι είναι ίδιο σε όλα τ’ αθλήματα και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό: πρέπει να παλέψουμε.

Πηγαίνουμε στο Μονακό και τον Καναδά με τη σκέψη ότι πρέπει να γίνουμε καλύτεροι και να παλέψουμε για να βελτιώσουμε την απόδοσή μας. Πρέπει να έχουμε ένα δυνατό Σαββατοκύριακο και να πάρουμε κάποιους καλούς βαθμούς.

[Πηγή: AutoSport | Photos Copyrights: Getty Images/Red Bull Racing, Studio Colombo/Scuderia Ferrari]

Keywords
Τυχαία Θέματα