O Grosjean παραδέχεται ότι η Lotus έχει μείνει πίσω

12:42 2/3/2014 - Πηγή: AutoBlog

Η Lotus τη φετινή σεζόν στοχεύει σε μία καλύτερη πορεία από την περσινή, παρά τα πολλά οικονομικά προβλήματα και τη φυγή οδηγών και μηχανικών από την ομάδα της.

Η Ε22 είναι σχεδιαστικά ένα ιδιαίτερο μονοθέσιο, καθώς είναι το μόνο στην πίστα με διπλή μύτη. Αυτό το σχέδιο, η Βρετανική ομάδα το υπερασπίζεται και το θεωρεί επαναστατικό, άλλωστε γι’ αυτό και το τοποθέτησαν, αλλά εμείς όλοι, ακόμα περιμένουμε να δούμε αν θα επαληθευτούν τα λεγόμενά τους και στην πράξη.

Τα προβλήματα της Renault

δεν έχουν αφήσει τη Lotus να δοκιμάσει αυτά που θέλει στην πίστα και σε συνάρτηση με την απουσία της από το πρώτο τεστ της χρονιάς στη Jerez, την φέρνουν αρκετά πίσω κάτι που παραδέχεται και ο Romain Grosjean.

Για να δούμε τι δήλωσε ο Γάλλος:

Το πρόβλημα φέτος είναι, ότι όταν σπάσει κάτι, χρειάζονται δύο και τρεις ώρες για να λύσεις το πρόβλημα. Έτσι, εάν έχεις τρία προβλήματα σε μία ημέρα, έχεις φτάσει στο τέλος της . Αυτό συμβαίνει τώρα, όσον αφορά την προετοιμασία μας δεν είμαστε ακόμα εντελώς έτοιμοι.Υπάρχουν πολλά πράγματα που θα θέλαμε να προσπαθήσουμε και να κάνουμε πριν πάμε στη Μελβούρνη, αλλά στις αυριανές δοκιμές έχουμε μόνο λίγες ώρες και θα πρέπει να προσπαθήσουμε να πάρουμε όσα μπορούμε. Δεν πρόκειται να είναι τέλεια στη Μελβούρνη και πιθανόν να μην είναι ούτε στη Μαλαισία, αλλά εμείς θα κάνουμε το καλύτερο και θα προσπαθήσουμε να βελτιωνόμαστε σταθερά.

Η λίστα με τα πράγματα που πρέπει να κάνουμε είναι πολύ μεγάλη και δεν έχουμε τσεκάρει τα πάντα σ’αυτή εν όψη Μελβούρνης και εκεί δε θα έχουμε χρόνο για να κάνουμε ότι θα θέλαμε. Προς το παρόν αυτή είναι η κατάσταση και το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε πολύ σοβαροί. Δεν είμαστε στην ιδανική κατάσταση, είμαστε μακριά από κάτι τέτοιο και σίγουρα δεν πρόκειται να είναι εύκολοι οι πρώτοι αγώνες.

Όσον αναφορά από που προέρχονται τα προβλήματα τους από το σασί ή τη μονάδας ενέργειας της Renault, ο Grosjean δήλωσε:

Το μεγαλύτερο μέρος των προβλημάτων συνδέεται με τη μονάδα ισχύος. Είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί το brake-by -wire σωστά, όπως η ανάκτηση και η απελευθέρωση ενέργειας. Έχουμε κάνει μερικούς γύρους, όπου μπορούμε να δούμε που είναι σωστά τα πράγματα και που είναι εντελώς λάθος. Νομίζω ότι ο στόχος για απόψε είναι να πάρουμε τη χαρτογράφηση για να δούμε και να κατανοήσουμε τι γίνεται. Όσα περισσότερα καταφέρουμε να πάρουμε από αυτά τα δεδομένα,τόσο περισσότερο θα ανακαλύψουμε τις δυνατότητες του αυτοκινήτου.

[Πηγή: EspnF1]

Keywords
Τυχαία Θέματα