Video: Είναι η Eagle Low Drag GT το ομορφότερο αυτοκίνητο όλων των εποχών;

18:16 1/3/2014 - Πηγή: AutoBlog

Χωρίς αμφιβολία, η Jaguar E-Type ήταν/είναι ένα από τα ομορφότερα αυτοκίνητα στην ιστορία της αυτοκίνησης. Γι’ αυτό ίσως την επέλεξε η Eagle για να βασίσει σε αυτήν το restomod που ονομάζεται Speedster αλλά και το τελευταίο της δημιούργημα, την Low Drag GT.

Είναι η Low Drag GT όμως το ομορφότερο αυτοκίνητο όλων των εποχών; Ακόμα πιο σημαντικά, μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο

με δεδομένο ότι δεν αποτελεί πρωτότυπο σχέδιο αλλά όπως προείπα, restomod; Όπως και να έχει, πριν δεις το video, να σου υπενθυμίσω πως η Low Drag GT χρησιμοποιεί έναν αλουμινένιο, εξακύλινδρο εν σειρά κινητήρα, με χωρητικότητα 4.7 λίτρα και απόδοση 346 ίππων και 488 Nm ροπής. Το κιβώτιο ταχυτήτων αλλά και το διαφορικό είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο και μαζί με τα υπόλοιπα ελαφριά μέρη που απαρτίζουν το αυτοκίνητο, βοηθούν στο να διατηρηθεί το βάρος στα 1.036 κιλά. Τα αμορτισέρ είναι της Ohlins, τα φρένα της AP Racing και το εσωτερικό είναι εξοπλισμένο με GPS και Alcantara, πρωτοφανή πράγματα για αυτοκίνητο που βασίζεται στην E-Type της δεκαετίας του ’60.

Όλα αυτά όμως, έχουν αντίκτυπο στην τιμή. Περίπου 700.000 δολάρια και λέω περίπου γιατί η ακριβής τιμή εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις απαιτήσεις του πελάτη. Δεν ξέρω αν είναι το ομορφότερο αυτοκίνητο στον πλανήτη, αλλά μαζί με τις 911 της Singer, σίγουρα αποτελεί ένα από τα καλύτερα restomods αυτή τη στιγμή στον κόσμο.

[Πηγή: Evo via Youtube]

Keywords
Τυχαία Θέματα