Montezemolo: Να δούμε πόσα μονοθέσια θα ολοκληρώσουν τον πρώτο αγώνα

13:36 5/3/2014 - Πηγή: AutoBlog

O Luca Cordero di Montezemolo παρευρέθηκε στην έκθεση της Γενεύης για την παρουσίαση των αυτοκινήτων της Ιταλικής εταιρίας και κυρίως της νέας Ferrari California T. Μην χάνοντας την ευκαιρία να πει μερικά λόγια και για την Formula 1, ο Ιταλός ανέφερε πόσο σημαντικό ρόλο θα παίξει η αξιοπιστία στο φετινό πρωτάθλημα.

Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πόσα μονοθέσια θα ολοκληρώσουν τον πρώτο αγώνα. Είναι ένα πολύπλοκο σύστημα με πάρα πολλές παραμέτρους.

Κάποιες έχουν ρυθμιστεί, κάποιες πρέπει ακόμα να ρυθμιστούν. Είναι σαν ένα πάζλ, όπου τα κομμάτια μπαίνουν σιγά σιγά στη θέση τους.

Όσον αφορά τους αντιπάλους της Scuderia, o Πρόεδρος της Ferrari, αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις:

Οι δοκιμές ήταν αναγκαίες, δεν με ενδιαφέρει τι κάνουν οι υπόλοιποι, εμείς κοιτάμε μόνο την δουλειά μας. Μου φαίνεται πως το θέμα τις αξιοπιστίας θα είναι πολύπλοκο για όλους. Αυτές οι δυσκολίες είναι αναμενόμενες, γιατί το 2014, με τις καινοτομίες και τις αλλαγές, είναι μια πραγματική πρόκληση.

Από την πλευρά του όμως, ο Αγωνιστικός Διευθυντής της Caterham, Cyril Αbiteboul, θεωρεί πως τα μονοθέσια θα βρουν περίσσεια αξιοπιστία στον πρώτο φετινό αγώνα.

Η Formula 1 είναι σαν τις αεροπορικές εταιρίες. Δεν μπορείς απλά να στείλεις ένα αεροπλάνο να πετάξει, για να δεις αν θα πέσει. Έτσι κάπως είναι και η F1. Δεν θα μου κάνει έκπληξη, αν μέχρι την Μελβούρνη έχουμε πολύ μεγάλη αύξηση της αξιοπιστίας.

Νομίζω πως ο αγώνας θα είναι περίεργος. Το μόνο πράγμα που δεν μπορείς να δοκιμάσεις, είναι ο αγώνας. Μπορείς να κάνεις προσομοίωση αγώνα, αλλά εκεί ο μοναδικός σου αντίπαλος είναι το χρονόμετρο. Μέχρι να αγωνιστείς εναντίων των υπολοίπων, βρίσκοντας την χρυσή τομή ανάμεσα σε μάχες για θέσεις, μικρή κατανάλωση και διατήρηση ενέργειας, δεν μπορείς να ξέρεις πως δουλεύουν πραγματικά όλα. Το θέμα της αξιοπιστίας, σίγουρα θα παίξει το ρόλο του, αλλά ο τρόπος που θα εξελιχτεί ο αγώνας θα έχει πραγματικά ενδιαφέρον.

Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι υπομονή 11 ημερών, για να μετρήσουμε τα μονοθέσια που θα δουν την καρό σημαία, στον αγώνα της Μελβούρνης.

[Πηγή: Ferrari, AutoSport]

Keywords
Τυχαία Θέματα