Έκθεση Γενεύης 2014: Opel Adam Rocks

12:01 5/3/2014 - Πηγή: AutoBlog

Όπως περιμέναμε, η Opel παρουσίασε στην έκθεση της Γενεύης το Adam Rocks.

Η ίδια η Opel, περιγράφει το Adam Rocks ως ένα “αστικό mini crossover”. Διαθέτει αρκετά μυώδη χαρακτηριστικά και τολμηρή σχεδίαση, ενώ εντύπωση προκαλεί και η ηλεκτρική υφασμάτινη οροφή, δίνοντας του δυνατότητες ανοιχτού αυτοκινήτου. Το Adam

Rocks είναι ψηλότερο κατά 15 χλστ. και πλατύτερο σε σύγκριση με νορμάλ Adam και η “άγρια” εξωτερική του εμφάνιση προέρχεται από τις μαύρες προστατευτικές ποδιές κατά μήκος του αμαξώματος, με λεπτομέρειες από βουρτσισμένο αλουμίνιο. Η μπροστινή τραπεζοειδής μάσκα έχει μια χρωμιωμένη κεντρική γραμμή και με τις επιπλέον χρωμιωμένες λεπτομέρειες στο περίγραμμα της οροφής προσδίδουν ένα τόνο πολυτέλειας στο μικρό αυτοκίνητο. Διαθέτει ακόμα LED φώτα ημέρας, προβολείς ομίχλης, αεροτομή οροφής.

Η υφασμάτινη επένδυση εκτείνεται σε όλο το πλάτος και μήκος της οροφής, μέχρι τις κολόνες C και χρειάζεται μόλις 5 δευτερόλεπτα ώστε να ανοιγοκλείσει. Αξιοσημείωτο είναι ότι δεν επιδρά αρνητικά στην ακαμψία του αμαξώματος ή στη λειτουργικότητα του αυτοκινήτου. Διαθέτει παχιά ακουστική μόνωση, είναι στιβαρή και αποτελείται από ύφασμα τριών στρωμάτων με το κεντρικό να είναι από νεοπρένιο που χαρίζει στεγανότητα και αντοχή. Είναι διαθέσιμη σε τρία εξωτερικά χρώματα (μαύρο, καφέ και light oak), που συνδυάζονται με τα διαφορετικά χρώματα οροφής του Αdam Rocks.

Το Adam Rocks είναι το πρώτο Opel, όπου κάτω από το καπό του θα τοποθετηθεί ο νέος 1000άρης 3-κύλινδρος ECOTEC Direct Injection Turbo κινητήρας απόδοσης 115 ίππων και 166 Nm. Η κίνηση θα μεταδίδεται στον εμπρός άξονα μέσω ενός νέου 6-τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου, ενώ η γκάμα των κινητήρων θα συμπληρώνεται με αυτούς που υπάρχουν και στο κανονικό Adam. Δηλαδή με τον ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 1.200 κ.εκ. απόδοσης 70 ίππων και τον 1.400άρη, απόδοσης 87 ή 100 ίππων.

Η παραγωγή του Opel Adam Rocks θα ξεκινήσει τον προσεχή Αύγουστο στο εργοστάσιο της εταιρίας στο Eisenach της Γερμανίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα