K.Raikkonen: “Μία νίκη σαν όλες τις άλλες!”

Είναι γεγονός ότι ο Ice-Man επέστρεψε κι επέστρεψε για τα καλά! Είναι ευρέως γνωστό ότι ο Φινλανδός έχει περίσσεια υπομονή κι αυτό εξηγεί γιατί η αντίδραση του μετά τη νίκη στο Abu Dhabi ήταν απλά φυσιολογική. Ένας Παγκόσμιος Πρωταθλητής επέστρεψε κι επέστρεψε για να μας καθηλώσει. Ο Kimi (για πολλούς) δήλωσε παρών κι άρπαξε τη μεγάλη ευκαιρία που είχε στο Εμιράτο. Η νίκη ήταν μία φυσιολογική εξέλιξη για τον ίδιο και μεγάλη ανακούφιση για τους οπαδούς του σε όλο τον

κόσμο. Ανακούφιση που δεν αφορά και τόσο το Πρωτάθλημα αλλά ανακούφιση που αφορά την ενθρόνιση ενός βασιλιά που απλά έπρεπε να επιστρέψει στο θρόνο του, έστω και διαμέσου μίας νίκης. Ας δούμε, λοιπόν, τι δήλωσε ο ίδιος ο Ice-Man γι’αυτή του τη νίκη.

Για να είμαι ειλικρινής, ήταν άλλη μία νίκη στο δικό μου κατάλογο. Σίγουρα είναι μεγάλη νίκη γιατί ήρθε έπειτα από μερικά χρόνια. Είναι υπέροχο που κερδίσαμε τώρα, έτσι θα σταματήσουν να με ρωτούν αν μπορώ να κερδίσω ή όχι. Ποτέ δε νοιαζόμουν για το τι λέει ο κόσμος και πάντοτε κάνω αυτό που θεωρώ καλύτερο για μένα. Αν αυτό είναι το καλύτερο και για την ομάδα, τότε αυτό είναι.

Το αξιοσημείωτο της όλης υπόθεσης είναι ότι το όνομα της Lotus ανέβηκε για πρώτη φορά στο υψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου μετά από το 1987 (νίκη το μεγάλου Ayrton Senna στο Αμερικάνικο Grand Prix), κάτι που μάλλον δε συγκίνησε και τόσο τον Kimi Raikkonen.

Υποθέτω, ότι ήταν μεγάλο το χρονικό διάστημα γι’αυτούς. Είναι ένα όνομα, είναι η ίδια ομάδα από τότε που ήταν ο Fernando εδώ, απλά με διαφορετικό όνομα. Είναι μεγάλη παρακαταθήκη για εμάς, ένα λαμπρό παρελθόν αλλά εγώ τρέχω για την ομάδα, οποιοδήποτε όνομα κι αν έχει αυτή. Δεν ενδιαφέρομαι και τόσο, αυτό είναι για τα παιδιά που κάνουν όλη τη δουλειά.

Αδιαπραγμάτευτα, ο Kimi έδωσε ρεσιτάλ στο Abu Dhabi. Η ενδοεπικοινωνία με τον αρχιμηχανικό του, η αντίδραση του στην καρό σημαία και τελικώς η γλαφυρή αντιμετώπιση της πραγματικότητας από τον Φινλανδό έδωσαν στον αγώνα άλλο στίγμα, στίγμα Πρωταθλητή με βαριά καρύδια! Ένα μεγάλο μπράβο στον Kimi και σίγουρα αυτή η επιστροφή του, θα μας μείνει αξέχαστη!


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα