H BMW επιβεβαίωσε ότι η X4 θα παρουσιαστεί στη Γενεύη

Ο Christophe Koenig, εκπρόσωπος της BMW, επιβεβαίωσε ότι η νέα Χ4 θα κάνει το ντεμπούτο της στην έκθεση της Γενεύης το Μάρτιο του 2014, και όχι στο Detroit τον Ιανουάριο, όπως γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Η ανάπτυξη της BMW X4 συνεχίζεται, καθώς την έχουμε δει πολλές φορές σε spy

photos στο Nürburgring, με την παραγωγή της να ξεκινάει στις αρχές του 2014 στο εργοστάσιο της BMW στο Spartanburg στη Νότια Καρολίνα, στο ίδιο που κατασκευάζει τα X3, X5 και X6. Η X1 κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Λειψίας στη Γερμανία, καθώς και στο εργοστάσιο της BMW στη Κίνα.

Η έκδοση παραγωγής του X4 Concept φαίνεται πως έχει χάσει όλα εκείνα τα φουτουριστικά στοιχεία και θα τεθεί αντιμέτωπη από τα Porsche Cajun και Range Rover Evoque με την BMW να πιστεύει ότι θα τη βοηθήσει ώστε να διευρυνθεί το πελατειακό της κοινό, μιας και θεωρεί ότι θα προσελκύσει νέο κοινό, όπως συνέβη και όταν είχαν παρουσιάσει για πρώτη φορά την X6.

Θα κατασκευαστεί πάνω στο σασί της Χ3 και θα κοστίζει λιγότερο από την X5. Μηχανικά θα είναι διαθέσιμη με μια γκάμα έξι τετρακύλινδρων και εξακύλινδρων κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου, παρόμοιων με αυτούς της X3, με την κίνηση να μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω 3 κιβωτίων (6τάχυτο μηχανικό, 7τάχυτο αυτόματο διπλού συμπλέκτη αλλά και με το νέο 8-τάχυτο Steptronic). Ανάμεσα σε αυτούς θα συναντάμε τον 2,0-λιτρο turbo απόδοσης 240 ίππων με 352 Nm ροπής, τον 3,0-λιτρο turbo απόδοσης 300 ίππων με 406 Nm ροπής και τον 2,0-λιτρο turbodiesel απόδοσης 184 ίππων με 380 Nm ροπής. Ωστόσο δεν θα υπάρξει M έκδοση της, μιας και η BMW θεωρεί πως θα κλέψει πωλήσεις από την X6 M.



[Πηγή: In Auto News]

Keywords
Τυχαία Θέματα