GP Κίνας 2014 – Τι δεν χρειάζεται να ξέρεις

Έχουν περάσει δύο εβδομάδες από το προηγούμενο GP και οι χρήσιμες πληροφορίες στο μεσοδιάστημα είναι αρκετές. Όπως πάντα δεν θα ασχοληθώ με μικρές λεπτομέρειες, όπως την έφεση της Red Bull ή την “παραίτηση” του Domenicali, αλλά με πολύ πιο σοβαρά θέματα, όπως τα παπούτσια του Sergey Sirotkin.

Ο νεαρός Ρώσος, ο οποίος οδήγησε για λογαριασμό της Sauber στις δοκιμές του Μπαχρέιν, φορούσε μικρότερο μέγεθος παπουτσιών, με αποτέλεσμα να πονάνε τα ποδαράκια

του στο φρενάρισμα. Ο ίδιος δήλωσε για το ατυχές συμβάν:

Το απόγευμα είχαμε κάποιες δυσκολίες με τα παπούτσια μου. Ήταν πολύ μικρά με αποτέλεσμα να πονάω όποτε πατούσα φρένο. Όταν αλλάξαμε παπούτσια, δεν ήταν και πάλι ότι καλύτερο, οπότε η δυσκολία στην οδήγηση παρέμεινε.

Αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα στο να είσαι δοκιμαστής ή οδηγός μιας ομάδας. Ο ένας δεν έχει παπούτσια να βάλει και άλλος παίρνει καινούριο σασί. Ο Esteban Gutierrez θα τρέχει με νέο σασί στην Κίνα, μετά την εντυπωσιακή τούμπα της C33, λόγω του πάντα πρόθυμου για επαφή Pastor Maldonado.

Νέα εξαρτήματα όμως, θα έχουν τόσο η Lotus όσο και η Ferrari στην Κίνα, με την Βρετανική ομάδα να έχει νέο πάτωμα και μπροστινή αεροτομή και την Ιταλική ομάδα να φέρνει το πρώτο μεγάλο πακέτο αναβάθμισης, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει νέας σχεδίασης μπουλόνια, -τα οποία δοκίμασε στο Μπαχρέιν- και νέο Γενικό Διευθυντή, (too soon?)

Η Renault, από την πλευρά της δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια, καθώς με αφορμή την “αξιοπιστία του power unit” θα προμηθεύσει τις ομάδες της με τον εξελιγμένο κινητήρα της, ο οποίος υπόσχεται μικρότερη διαφορά ιπποδύναμης από το power unit της Mercedes. Η νέα διαφορά φημολογείται πως είναι κοντά στους 40 ίππους.

Όσον αφορά τους σπόνσορες της Formula 1, 2-ετή συμφωνία έκαναν οι υπεύθυνοι της πίστας της Σιγκαπούρης με την Singapore Airlines, κάνοντας έτσι το επίσημο όνομα του αγώνα για φέτος: 2014 Formula 1 Singapore Airlines Singapore Grand Prix. Αντίστοιχα, νέους χορηγούς βρήκαν και οι Force India και McLaren, με την πρώτη ομάδα να υπογράφει με την Gatorade και την McLaren με την Gillette.

Αντιθέτως, χορηγούς ψάχνει ο Freddie Hunt, για να μπορέσει να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και να τρέξει στο LeMans. Ποιος είναι ο Freddie Hunt; Μα φυσικά ο 26-χρονος γιός του James Hunt, οποίος παρόλο που παραδέχεται πως η F1 δεν είναι εφικτή για το ταλέντο του, φαίνεται να αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία ότι το μήλο δεν έπεσε μακριά από την μηλιά.

Η δήλωση της εβδομάδας πάντως ανήκει στον Pastor Maldonado, ο οποίος εκτός της έκκλησης που έκανε στην ομάδα του για βελτίωση στις κατατακτήριες, προειδοποίησε με έμμεσο τρόπο και τους υπόλοιπους οδηγούς:

Από την στιγμή που η Lotus υπολείπεται σε τελική ταχύτητα, θα πρέπει να ανακτήσουμε τον χαμένο χρόνο στις στροφές.

Η αντίδραση των οδηγών ήταν φυσικά άμεση:

Τα μεγάλα νέα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, είναι η είσοδος της ομάδας του Gene Haas στην Formula 1. Παρόλο που ο Αμερικανός δήλωσε πως θέλει να κερδίσει τους Ευρωπαίους στο ίδιο τους το παιχνίδι, ο παλιός γνώριμος της F1, Juan Pablo Montoya, πιστεύει πως κάτι τέτοιο είναι αδύνατον να γίνει από την Αμερική.

Νομίζω πως είναι τρελό, αν θέλει να φτιάξει την ομάδα εδώ στις ΗΠΑ. Δεν μπορείς καν να το πεις τρελό γιατί δεν έχει νόημα. Δεν μπορείς να κάνεις τους Άγγλους να μετακομίσουν στο Charlotte.

Νομίζω πως η Formula 1 θα πρέπει να προσέχει να μην απομακρυνθεί πολύ από την Ευρώπη. Εκεί βρίσκονται οι μεγαλύτεροι οπαδοί της και δεν θα έπρεπε να απομακρύνεται τόσο πολύ. Γνωρίζω πως άλλα μέρη δίνουν περισσότερα χρήματα (για να έχουν αγώνα), αλλά φαντάσου να αφαιρέσεις το Βρετανικό ή το Ισπανικό GP. Υπάρχουν πολύ μεγάλοι αγώνες και (αυτό) δεν θέλεις να το χαλάσεις.

Ο Montoya, ο οποίος επέστρεψε ξανά σε μονοθέσιο κάνοντας αλλαγή από τα NASCAR στα IndyCar, με την ανάλογη περικοπή μισθού, σίγουρα δεν ανήκει στην λίστα των πιο ακριβοπληρωμένων αθλητών, σε αντίθεση με τους Fernando Alonso και Lewis Hamilton. Οι δύο πιλότοι έχουν ετήσιο μισθό 20.000.000€ έκαστος και ισοβαθμούν στην 12η θέση της λίστας του ESPN, για τους 25 πιο υψηλόμισθους αθλητές του κόσμου. Αυτά τα νούμερα αφορούν αποκλειστικά τις μισθοδοσίες των αθλητών, δίχως τα χρήματα που κερδίζουν από χορηγούς και διαφημίσεις.

Τώρα η ενημέρωσή σου έχει ολοκληρωθεί και είσαι έτοιμος για το Πασχαλινό GP.

[Πηγές: GMM, Twitter, ESPN, DailyMail, McLaren, Force India, AMuS | Sketch Copyrights: CireBox]

Keywords
Τυχαία Θέματα