Πρωτάθλημα με πρώην οδηγούς F1 βρίσκεται στα πλάνα του Bernie

Απ’ ότι φαίνεται, ο δαιμόνιος Bernie Ecclestone σχεδιάζει τη δημιουργία ιστορικού πρωταθλήματος με τη συμμετοχή πρώην πιλότων της Formula 1, το οποίο θα ολοκληρώσει το παζλ που ξεκινά από τα πρωταθλήματα που τροφοδοτούν με νέους πιλότους τη F1, όπως τα GP2 και GP3. Το ενδιαφέρον του Ecclestone αποκαλύφθηκε από την αίτηση που κατέθεσε τον Φεβρουάριο, για

την προστασία του εμπορικού σήματος “Historic Formula One“ από την Formula One Licensing.

Έτσι, η Formula 1 θα κινηθεί στα μονοπάτια αθλημάτων όπως το τένις και το γκολφ, που διοργανώνουν τέτοιου είδους πρωταθλήματα για βετεράνους αθλητές. Αυτό που ενδέχεται να κάνει πιο εύκολο το συγκεκριμένο βήμα, είναι η ύπαρξη του “Historic Formula One Championship”, στο οποίο συναγωνίζονται οι κάτοχοι ιστορικών μονοθεσίων, επισκεπτόμενοι πίστες όπως το Brands Hatch, το Spa, το Nurburgring και το Silverstone. Δεδομένου ότι η άδεια είναι υπό τον έλεγχο του Ecclestone, θα μπορούσε εκείνος να τη χρησιμοποιήσει για άλλο σκοπό, από τη στιγμή που η τρέχουσα συμφωνία θα έφτανε στο τέλος της.

Γι’ αυτό το ενδεχόμενο ρωτήθηκαν πρώην οδηγοί όπως οι Gerhard Berger, Martin Brundle, Damon Hill και Eddie Irvine, οι οποίοι -με εξαίρεση τον Ιρλανδό- καλωσόρισαν την ιδέα, με δεδομένο πως δεν θα αγωνίζονταν με παλαιά μονοθέσια και πως η ασφάλεια θα ήταν κύριο μέλημα και το Brundle να δηλώνει:

Ανεξάρτητα από τη μορφή, θα ήθελα να είμαι μέρος του πρωταθλήματος, ειδικά αν ήταν υποστηρικτικό του προγράμματος της F1. Ένα καλά δομημένο πρωτάθλημα F1 Masters θα είναι πολύ δημοφιλές ανάμεσα στους οδηγούς και τους οπαδούς, και ως εκ τούτου, την τηλεόραση, τα μέσα ενημέρωσης και τους χορηγούς.

Δεν είμαι τόσο σίγουρος για την οδήγηση των αυτοκινήτων που χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν, αφού οι περισσότεροι από εμάς που είναι αρκετά τυχεροί και εξακολουθούν να είναι ζωντανοί, τείνουν να κουτσαίνουν αρκετά. Για να προσελκύσουν τα μεγάλα ονόματα των προηγούμενων δεκαετιών, υποψιάζομαι πως τα αυτοκίνητα θα πρέπει να είναι πιο ασφαλή και λιγότερο δύσκολα στην οδήγηση.

Ενώ ο Damon Hill, παρά τη θετική στάση που κρατά για το πρωτάθλημα, συμπλήρωσε για τον κίνδυνο που ελοχεύει για τους μεγάλους σε ηλικία οδηγούς:

Νομίζω ότι οι περισσότεροι ηλικιωμένοι οδηγοί, θέλουν να πάνε στο σπίτι νωρίς για ύπνο, με ένα καλό βιβλίο στο χέρι.

Κι ενώ οι μπηχτές για τις απαιτήσεις των φετινών μονοθεσίων από τους οδηγούς, κυριολεκτικά κατακλύζουν το μυαλό μου, θα αντισταθώ στις ορμές και θα συνεχίσω, λέγοντας πως ο Ecclestone θέλει στο πρωτάθλημα -με πιθανότερη ονομασία Formula 1 Masters- να χρησιμοποιούνται κινητήρες V10 ή V8, αφού οι νέοι turbo V6 δεν τον έχουν αφήσει ικανοποιημένο.

Για όσους έχουν μπερδευτεί, ενθυμούμενοι τη σειρά Grand Prix Masters, πρέπει να σημειωθεί πως εκείνη δεν υποστηρίχθηκε από το Bernie ή την Formula 1. Στα 3 χρόνια που κατάφερε να μείνει ζωντανή, μόλις 3 αγώνες έγινε δυνατό να διοργανωθούν, για πρώην πιλότους Formula 1 που ξεπερνούσαν σε ηλικία τα 45 χρόνια. Για την ιστορία, ο Nigell Mansell πήρε δυο νίκες και το πρώτο πρωτάθλημα και ο Eddie Cheever μια νίκη και το δεύτερο (και τελευταίο) τίτλο.

Ο Cheever στο τιμόνι της Delta Motorsport (Reynard-Cosworth V8), για το πρωτάθλημα Grand Prix Masters.

Keywords
Τυχαία Θέματα