Boullier: Silverstone και MP4-29 δεν ταιριάζουν ιδιαίτερα

15:22 3/7/2014 - Πηγή: AutoBlog

Δύσκολος αναμένεται να είναι κι ο αγώνας στη Βρετανία για τη McLaren. Η χάραξη της πίστας απαιτεί καλή αεροδυναμική απόδοση και ισορροπία, τομέας στον οποίο φαίνεται να χωλαίνει η MP4-29, παρά την επαναστατική σχεδίαση των πίσω αναρτήσεων σε σχήμα μανιταριού, με σκοπό να ανακτηθεί μέρος της χαμένης κάθετης δύναμης έπειτα από τις αλλαγές στους κανονισμούς και την απαγόρευση του beam-wing.

14 εντός έδρας νίκες έχει πετύχει στην ιστορία της η ομάδα του Woking, δώδεκα στο Silverstone

και δυο στο Brands Hatch, όμως η απόδοση στην Αυστρία, που αποτελεί οδηγό και για το επόμενο Grand Prix, ήταν μέτρια. Ο Kevin Magnussen τερμάτισε μόλις στην έβδομη θέση, ενώ ο Button βρέθηκε εκτός βαθμολογούμενης δεκάδας. Ο Eric Boullier παραδέχεται πως η ομάδα του δεν θα είναι ανάμεσα στους πρωταγωνιστές, αλλά θα συνεχίσει την προσπάθεια που κάνει για διαρκή βελτίωση.

Όπως και στην Αυστρία τον περασμένο μήνα, οι στροφές υψηλής ταχύτητας και τα “esses” του Silverstone δεν θα ταιριάξουν ιδιαίτερα με την MP4-29 -το πακέτο μας δεν διαπρέπει στις γρήγορες και μεγάλης διάρκειας στροφές- αλλά υπήρξαν θετικά στοιχεία για να πάρουμε από εκείνη την κούρσα. Έτσι, είμαι αισιόδοξος ότι θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε αυτή την τάση και αυτό το Σαββατοκύριακο.

Για τη McLaren, την παλαιότερη και πιο εδραιωμένη Βρετανική ομάδα της Formula 1, το Βρετανικό Grand Prix είναι το πιο σημαντικό γεγονός στο καλεντάρι. Είναι ο αγώνας που μας συνδέει με τις ρίζες μας μέσα στο μηχανοκίνητο αθλητισμό της χώρας και αυτό μας δίνει την ευκαιρία να αγωνιστούμε μπροστά σε δεκάδες χιλιάδες Βρετανούς φιλάθλους, που είναι γνώστες, πιστοί και οι πιο παθιασμένοι λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού στον κόσμο.

Η McLaren δεν έχει παρατήσει τη φετινή χρονιά και αναμένεται να φέρει ακόμη περισσότερες αναβαθμίσεις που θα δοκιμαστούν στις ελεύθερες δοκιμές. Επίσης, οι οδηγοί της δεν έχουν σίγουρη θέση για το 2015, πράγμα που σημαίνει πως θα τα δώσουν όλα στο Silverstone, για να δείξουν πως πρέπει να ανήκουν στη νέα εποχή της McLaren-Honda.

[Photo Copyrights: McLaren-Mercedes]

Keywords
Τυχαία Θέματα