Ετοιμάζεται επένδυση 10 εκατ. ευρώ στην πίστα της Monza

14:41 3/7/2014 - Πηγή: AutoBlog

Αρνητικά αντέδρασε η πλειοψηφία των φίλων της Formula 1 στο άκουσμα της αποχώρησης της ιστορικής πίστας της Monza, από το καλεντάρι του πρωταθλήματος. Ο Bernie Ecclestone, που διαχειρίζεται τα συμβόλαια με τους διοργανωτές, ασκεί πιέσεις στους ανθρώπους της πίστας, χωρίς εκείνοι να γνωρίζουν τι είναι αυτό που ενόχλησε τον ισχυρό άνδρα του σπορ. Πάραυτα, ετοιμάζονται να επενδύσουν 10 εκατομμύρια (κρατικά) ευρώ, για να βελτιώσουν τις εγκαταστάσεις, με τον επικεφαλής λειτουργιών Formula 1

της Monza, Federico Bendinelli, να δηλώνει για το θέμα:

Ο κ. Ecclestone δεν μας έχει πει τίποτα ακόμα, οπότε δεν ξέρουμε ποια είναι τα νέα αιτήματα για το Ιταλικό Grand Prix από οικονομική και εμπορική άποψη.

Σχεδιάζουμε να αναβαθμίζουμε μια περιοχή κάθε χρόνο, όπως τις κερκίδες, την πίστα και τις εγκαταστάσεις. Το έργο θα ξεκινήσει φέτος και θα συνεχιστεί για τα επόμενα τέσσερα με πέντε χρόνια. Δεν είναι εύκολο να πω πόσα θα ξοδέψουμε, διότι τα χρήματα έρχονται από το δημόσιο, αφού η πίστα δεν είναι ιδιόκτητη, ωστόσο, η επένδυση θα είναι τουλάχιστον € 10 εκατ.

Τα τελευταία χρόνια έχει πραγματοποιηθεί αναμόρφωση των εγκαταστάσεων των pit και του paddock, πράγμα που σήμαινε την καταστροφή πολυάριθμων αξιοθέατων με ιστορική σημασία για την πίστα. Πάντως, με τον Ecclestone να μην έχει ξεκαθαρίσει πιο είναι το πρόβλημα, δυο τινά μπορεί να συμβαίνουν: Είτε να ετοιμάζεται να ζητήσει περισσότερα χρήματα, είτε να θέλει να δει το Mugello, την πίστα της Ferrari, στο πρόγραμμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα