Βερνιέ: Αν ήμουν στην Red Bull, θα μπορούσα να πάω το ίδιο καλά με τον Ουέμπερ

Ο Ζαν-Ερίκ Βερνιέ ενθουσιάστηκε τόσο πολύ με την καλή του απόδοση στο πρόσφατο τεστ για νέους οδηγούς στο Αμπου Ντάμπι, που πιστεύει ότι αν του δινόταν η ευκαιρία να οδηγήσει για την Red Bull στην F1, θα μπορούσε να κάνει εξίσου καλή δουλειά με τον Μαρκ Ουέμπερ.

Ο Βερνιέ έγραψε τον ταχύτερο χρόνο και τις τρεις μέρες των δοκιμών, πίσω από το τιμόνι της πρωταθλήτριας RB7 του Σεμπάστιαν Φέτελ.

Ο

21χρονος γάλλος θεωρείται φαβορί για να πάρει τη θέση του Σεμπαστιάν Μπουεμί στην Toro Rosso το 2012, όμως ο ίδιος έχει ξεκάθαρα υψηλότερες βλέψεις για την καριέρα του στο μέλλον.

"Τα σχόλια του αρχιμηχανικού Ιαν Μόργκαν ήταν πολύ θετικά, δεν μπορώ να το κρύψω", δήλωσε ο Βερνιέ στο γαλλικό περιοδικό Le Nouvel Observateur.

"Ξέρω ότι οι κορυφαίες ομάδες είναι προσεκτικές με τους νεαρούς οδηγούς, μόνο μία τόλμησε να δώσει την ευκαιρία σε έναν νεαρό, τον Χάμιλτον, και ήταν μια επιτυχημένη κίνηση.

"Εμείς έχουμε κάνει μια ανάλογη προετοιμασία, και σε τρεις μέρες δοκιμών, σωματικά δεν είχα προβλήματα. Οπότε νομίζω ότι αν με έβαζαν στην Red Bull, δεν θα τα πήγαινα χειρότερα από τον Ουέμπερ.

"Αυτή είναι η αίσθησή μου μετά το τεστ, αλλά ξέρω ότι ο δρόμος μπροστά μου είναι ακόμα μακρύς. Προέχει τώρα η Βραζιλία, όπου θα πάρω μέρος στο τελευταίο session ελεύθερων δοκιμών με την Toro Rosso, πριν μάθω τι θα κάνω την επόμενη σεζόν".

Keywords
Τυχαία Θέματα