"Πλήγωσε" την πρώην του, σε άνοδο ο Αστέρας

Μπορεί να μην κατάφερε φέτος να κάνει νίκη όταν ήταν στον πάγκο του Αρη, αλλά ως αντίπαλός του τον κέρδισε και ο Αστέρας με τρίτη διαδοχική νίκη στην Τρίπολη συνέχισε την ανοδική του πορεία. Ο λόγος για τον Σάκη Τσιώλη, που "πλήγωσε" την πρώην του ομάδα και την κράτησε στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας. Μετά τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, οι αρκάδες, που είναι αήττητοι στην έδρα τους, κέρδισαν 1-0 τον Αρη και αναρριχήθηκαν ακόμα πιο

ψηλά στον πίνακα. Πρωταγωνιστής ο Μπρέσκα, που ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου, σκόρερ ο Ουσέρο στο 36'. Απογοήτευσε το σύνολο του Μίχαλ Πρόμπιερζ, που ό,τι κινήσεις και να έκανε από τον πάγκο δεν βρήκε ανταπόκριση από τους παίκτες του.

Λίγες καλές φάσεις, λάθη από τον διαιτητή Θάνο, την πρωτοβουλία ο Αρης, αλλά ο Αστέρας το γκολ. Αυτά είναι τα στοιχεία, που συνέθεσαν το πρώτο ημίχρονο στην Τρίπολη με τις δύο ομάδες να έχουν παράπονα από τον ρέφερι. Οι γηπεδούχοι για μη καταλογισμό πέναλτι σε μαρκάρισμα του Παπαστεριανού στον Ροζέριο και τους φιλοξενούμενος για ακυρωθέν γκολ του Ούμπιντες (δόθηκε φάουλ στον Τσέζαρεκ). Ο Αρης πάντως ήταν αυτός, που από την αρχή ανέλαβε την πρωτοβουλία και προσπαθούσε να κάνει παιχνίδι.

Περιμένοντας όμως τα πάντα από τον δραστήριο Ούμπιντες δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά τον Χακόμπο, αφού με εξαίρεση τον αργεντίνο δεν έπαιρνε βοήθειες από τους υπόλοιπους. Ο Αστέρας έπαιζε έξυπνα τις αντεπιθέσεις και σε μία από αυτές βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Σκόρερ ο Ουσέρο με ωραία κεφαλιά ψαράκι από σέντρα του Μπρέσκα στο 31'. Ο Αρης άγγιξε την ισοφάριση ένα λεπτό αργότερα, αλλά τόσο ο Ούμπιντες, όσο και ο Σανκαρέ δεν είχαν καλά τελειώματα.

Ο Πρόμπιερζ προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του με Νέτο, Γιάκομπ, ενώ αναγκαστικά έκλεισε τις αλλαγές του μόλις στο 56' λόγω τραυματισμού του Σανκαρέ (στη θέση του ο Λαζαρίδης). Στο 52' πάντως γλίτωσε από 2-0 όταν ο Μπρέσκα αστόχησε σε τετ α τετ, με τους κίτρινους να απαντούν ήταν μία κεφαλιά του Φατί, την οποία αποσόβησε στο 57' ο Χακόμπο. Ο Μπρέσκα δημιουργούσε συνεχώς προβλήματα και έφτιαξε μία ακόμα καλή στιγμή (αστόχησε ο Αρσενίεβιτς στο 65'), ενώ λίγο νωρίτερα είχε ακυρωθεί ορθά γκολ του Αστέρα για οφσάιντ του Αρσενίεβιτς.

Παρότι ο Αρης εξακολουθούσε να έχει την πρωτοβουλία, ήταν ιδιαίτερα φλύαρος και η αμυντική λειτουργία των αρκάδων λειτουργούσε αποτελεσματικά δίχως να επιτρέπει στους αντιπάλους να δημιουργήσουν κινδύνους στην εστία του Χακόμπο. Από την στιγμή, που κατάφεραν να μπλοκάρουν και τον Ούμπιντες, τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο εύκολα γι' αυτούς και ο Αστέρας, που υπερασπίστηκε εύκολα το γκολ του Ουσέρο από το α' μέρος, πανηγύρισε την τρίτη του διαδοχική νίκη στην Τρίπολη, πιστοποιώντας την αγωνιστική του άνοδο με τον Τσιώλη στον πάγκο.

Keywords
Τυχαία Θέματα