"Παρεξηγημένος λόγω του πάθους του"

Οι περισσότεροι μάθαμε για τον Κώστα Μανωλά τότε που ο Ντούσαν Μπάγεβιτς τον έβαλε στην ενδεκάδα της ΑΕΚ. Ηταν Μάρτιος του 2010 κόντρα στην Καβάλα. Υπήρχε ένας άνθρωπος, όμως, που τον γνώρισε πολύ νωρίτερα. Και κυρίως, τον ξεχώρισε. Ο Σάκης Τσιώλης ήταν ο πρώτος προπονητής που έδωσε την ευκαιρία τον Φεβρουάριο του 2009 (κόντρα στον Αρη) στον τότε 17χρονο αμυντικό, να αγωνιστεί στην Σούπερ Λίγκα.

Ο Ελληνας τεχνικός μίλησε στο Sport.gr

για τον πρώην ποδοσφαιριστή του στον Θρασύβουλο, με αφορμή το πρόσφατο επεισόδιο που δημιούργησε στην ΑΕΚ, με αποτέλεσμα ο Νίκος Κωστένογλου να τον αφήσει εκτός αποστολής για το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα (10/12).

Β«Είναι παρεξηγημένοςΒ», ξεκαθαρίζει ο Ελληνας τεχνικός και γνωρίζοντας τόσο καλά τον Μανωλά και το περιβάλλον του, δεν το λέει τυχαία: Β«Ο Κώστας είναι ένα προικισμένο παιδί. Ένα αυθεντικό ταλέντο, με μεγάλο πάθος και θέληση για το ποδόσφαιρο. Από αυτόν τον υπέρμετρο ενθουσιασμό του και το πάθος που διαθέτει, πολλές φορές βγαίνει προς τα έξω μια αρνητική εικόνα, που δεν αντιπροσωπεύει τον χαρακτήρα του. Τον κάνει να ξεφεύγει κάποιες φορέςΒ».

Ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης πλέον, μεταφέρει την πραγματική εικόνα του νεαρού, όπως την γνώρισε εκείνος στα πρώτα βήματα του Μανωλά στη μεγάλη κατηγορία: Β«Ο Μανωλάς έχει ποδοσφαιρικό γονίδιο, αλλά και γονίδιο ήθους. Γνωρίζω τους γονείς του, που είναι καταπληκτικοί άνθρωποι, ασφαλώς και τον Στέλιο Μανωλά, που όλοι ξέρουμε την ποδοσφαιρική αξία που διέθετε και το ήθος του. Ετσι και ο Κώστας, αποτελεί κόσμημα για το ελληνικό ποδόσφαιροΒ».

Μάλιστα, ο πρώτος προπονητής του Μανωλά στην Σούπερ Λίγκα, συμπληρώνει: Β«Ο Κώστας είναι παρεξηγημένος με την έννοια ότι τόσο στους αγώνες όσο και στις προπονήσεις, βγάζει πολύ μεγάλο πάθος. Πιστεύω ότι σιγά σιγά, με την εμπειρία που θα αποκτήσει, θα ξεπεράσει τέτοιου είδους προβλήματα και ξεσπάσματαΒ».

Οσο για το αγωνιστικό του ταλέντο, ο Τσιώλης είναι εξίσου απόλυτος και δεν το περιορίζει μέσα στα ελληνικά σύνορα: Β«Πλέον, υπάρχει η δίοδος για τον Ελληνα ποδοσφαιριστή, να αγωνιστεί στο εξωτερικό. Ολοι στοχεύουν σε αυτό, αφού το ελληνικό ποδόσφαιρο εξακολουθεί να βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση. Φυσικά ο Κώστας Μανωλάς διαθέτει το ταλέντο και την αξία για να αγωνιστεί σε ευρωπαϊκή ομάδα. Πιστεύω ότι διαθέτει και τη φιλοδοξία, γιατί για να το πετύχεις αυτό, πάνω από όλα πρέπει να το θέλειςΒ».

Keywords
Τυχαία Θέματα