Πάει για... κάζο η πρόταση AXIOM

Στη συνάντηση των ανθρώπων της Axiom Capital με τους δικηγόρους της πλευράς Βαρδινογιάννη τέθηκαν οι όροι της εταιρείας για την πρόταση που θέλουν να καταθέσουν για την εξαγορά της ΠΑΕ. Αυτοί, οι όροι, όμως, όπως θα διαπιστώσετε κι εσείς, μάλλον δεν μπορούν να θεωρηθούν σοβαροί, ειδικά όταν υπάρχουν στο τραπέζι πολύ πιο συγκεκριμένα πλάνα.

Τι λένε λοιπόν οι άνθρωποι της Axiom; Να διασπαστούν οι μετοχές της ΠΑΕ ούτως ώστε να δημιουργηθεί μια εταιρεία

λαϊκής βάσης με συμμετοχή του κόσμου, στα πλαίσια των Green Bay Packers της NFL.

Η συγκεκριμένη ομάδα πράγματι είναι η μοναδική επαγγλεματική ομάδα στις ΗΠΑ (σε όλες τις επαγγελματικές λίγκες - NFL, NBA, NHL, MLB) που λειτουργεί με αυτό το μοντέλο, όμως πρόκειται για μια ειδική συγκυρία λόγω γεωγραφικών περιορισμών.

Η πόλη του Green Bay στο Wisconsin των ΗΠΑ, όπου εδρεύει η ομάδα έχει μόλις 100.000 κατοίκους και είναι σχετικά απομονωμένη κι έτσι όλοι σχεδόν οι κάτοικοί της ασχολούνται αποκλειστικά με την ομάδα - αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει σε μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός.

Επίσης, οι άνθρωποι της Axiom ζήτησαν ένα περιθώριο 90-120 ημερών για να δημιουργήσουν το συγκεκριμένο πλάνο, ενώ γι' αυτό το διάστημα ζήτησαν να έχουν τα αποκλειστικά δικαιώματα πάνω σε αυτό το πλάνο.

Οπως έγινε αντιληπτό από τη συνάντηση, δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος επενδυτής πίσω από την Axiom που προφανώς θέλει να δημιουργήσει ένα πλάνο που θα βασίζεται πάνω σε λαϊκή βάση.

Από την πλευρά των δικηγόρων του Γιάννη Βαρδινογιάννη τονίστηκε ότι αν θέλουν, μπορούν να παρουσιάσουν αυτό το πλάνο στο Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, όμως πολύ δύσκολα πλέον θα προχωρήσει αυτό το πλάνο, ειδικά όταν υπάρχουν στο τραπέζι πιο ξεκάθαρες λύσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα