Ηταν Σεπτέμβρης του '40;

Αναπολώντας το παρελθόν, με αφορμή το ντέρμπι του Σαββάτου, ανάμεσα στην ΑΕΚ και την ομάδα μου, έκανα μια... βόλτα στο Ίντερνετ για να συνδυάσω τις αναμνήσεις με εικόνες.

Θυμήθηκα μεγάλες νίκες του Ολυμπιακού, είδα μεγάλες επιτυχίες της ΑΕΚ, παιχνίδια που ήμουν μέσα και άλλα που έμεινα απ' έξω...

Αυτό που μου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση, ήταν ένα βίντεο που πιθανόν έχει ανέβει από φίλο

της Ενωσης. "ΑΕΚ - Ολυμπιακός 7-3, ήταν Σεπτέμβρης του 1940".

Επειδή δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι υπήρξε αυτό το παιχνίδι, παρακαλώ όποιον γνωρίζει κάτι να το αναφέρει, ώστε να... εμπλουτίσω το αρχείο μου.

Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι το πρωτάθλημα της περιόδου 1939-40 τελείωσε τον ΙΟΥΝΙΟ του '40. Ολυμπιακός και ΑΕΚ αγωνίστηκαν δύο φορές. Τον Μάρτιο στην έδρα της ΑΕΚ (3-0 νίκησε η Ενωση) και τον Μάιο στην έδρα του Ολυμπιακού (3-2 ο Ολυμπιακός).

Στο Κύπελλο δεν έπαιξαν, αφού ο Ολυμπιακός απέκλεισε στην πρώτη φάση την ΜΕΝΤ (4-2) και αποκλείστηκε από τον Εθνικό (0-1 στο Ποδηλατοδρόμιο).

Φυσικά αθλητικές διοργανώσεις δεν έγιναν από το 1940 μέχρι το 1945 για ευνόητους λόγους...

Τώρα, πώς προέκυψε αυτό το 7-3 στις 29/9/40, ένα μήνα πριν κηρυχθεί ο ελληνοϊταλικός πόλεμος, ανάμεσα σε δύο ομάδες, κάποιοι παίκτες των οποίων ανέπτυξαν και αντιστασιακή δράση, πιο πολύ σε σενάριο... youtube μού κάνει.

Tony Montana 7

Keywords
Τυχαία Θέματα