Οπως στην Μόσχα, έτσι και στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ ηττήθηκε με 1-3 από την Λοκομοτίβ

Ο Νίκος Κωστένογλου προφύλαξε παίκτες για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, οι περισσότεροι απ' όσους αγωνίστηκαν δεν μπορούσαν ή δεν ήθελαν να παίξουν καλύτερα, ο Νίκος Αραμπατζής έκανε την... γκάφα της χρονιάς, σε σημείο που το ματς ήταν ανοιχτό (1-1) και οι Ρώσοι της Λοκομοτίβ, που αφενός ήταν καλύτερη ομάδα και αφετέρου καιγόντουσαν περισσότερο για τη νίκη πέρασαν εύκολα από το ΟΑΚΑ με 1-3! Σκορ με το οποίο είχαν επικρατήσει και στο πρώτο παιχνίδι στην Μόσχα, εξ' ου και ο τίτλος

του κειμένου. Τέσσερις ήττες σε τέσσερα ματς για την ΑΕΚ στους ομίλους του Europa League με 4-12 παθητικό τερμάτων...

Με πολλά νέα πρόσωπα παρέταξε την ΑΕΚ ο Νίκος Κωστένογλου, ο οποίος έδωσε ευκαιρίες σε παίκτες με λίγα ή και καθόλου παιχνίδια στα πόδια τους και παράλληλα ξεκούρασε κάποιους βασικούς ενόψει του κυριακάτικου ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα.

Το πρώτο μέρος ήταν ιδιαίτερα κακό με την ΑΕΚ να θέλει, αλλά να μην μπορεί να απειλήσει τους Ρώσους και την Λοκομοτίβ να έχει κάποια μακρινά σουτ που δεν ανησυχήσαν ιδιαίτερα τον Αραμπατζή. Το τρίλεπτο των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου προκάλεσε κάποιες εφιαλτικές στιγμές για την άμυνα της Ενωσης, ωστόσο οι Ιγκνάτιεφ και Ιμπρισιτς δεν βρήκαν στόχο σε δύο καλές ευκαιρίες που είχαν.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Κωστένογλου έριξε στη μάχη τους Κοντοέ και Λεονάρντο, αντί των Χέλγκασον και Μπερνς, ούτως ώστε να καλυτερεύσει την εικόνα της ΑΕΚ. Ωστόσο, η Λοκομοτίβ ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ στο 50', ύστερα από γύρισμα του Ομπίνα, με την μπάλα να περνάει από όλους τους αμυντικούς της Ενωσης, δίχως κάποιος να την διώξει, με συνέπεια ο επερχόμενος Γκλουσάκοφ με πλασέ να κάνει το 0-1 για την ομάδα της Μόσχας.

Το γκολ αυτό αφύπνησε την ΑΕΚ που ανέβασε στροφές, προκειμένου να ισοφαρίσει το παιχνίδι. Στο 59', ο Χοσέ Κάρλος έκανε φαλτσαριστό σουτ, αναγκάζοντας τον Γκιγιέρμε σε απόκρουση στην πρώτη ουσιαστικά καλή στιγμή των κιτρινόμαυρων στο ματς. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Λεονάρντο μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, ο Σίσκιν τον ανέτρεψε με τον Βραζιλιάνο να κερδίζει πέναλτι και να το αξιοποιεί εκτελώντας εύστοχα στην δεξιά γωνία του Γκιγιέρμε, ισοφαρίζοντας για την ΑΕΚ στο 60ό λεπτό.

Ο Κουσέιρο που ήθελε τη νίκη πέρασε αμέσως στον αγωνιστικό χώρο τον Μαϊκόν κάνοντας ακόμα πιο επιθετική την Λοκομοτίβ, με τον Ομπίνα στο 65' να μην καταφέρνει να νικήσει τον Αραμπατζή από πλεονεκτική θέση. Η απάντηση του Κωστένογλου ήρθε στο 68' με την είσοδο του Γκερέιρο αντί του Σιαλμά.

Και πάνω που το παιχνίδι είχε ισορροπήσει με την ΑΕΚ να ψάχνει το γκολ της νίκης ήρθε η... γκάφα του Αραμπατζή να γκρεμίσει αυτή την προσπάθεια. Ο τερματοφύλακας της Ενωσης προσπάθησε να ντριμπλάρει τον Μαϊκόν, ο οποίος του έκλεψε τη μπάλα και έκανε το 1-2 για την Λοκομοτίβ στο 72ο λεπτό. Παρά το τραγικό του λάθος, πάντως, ο Αραμπατζής χειροκροτήθηκε από τους οπαδούς της Ενωσης!

Οι Ρώσοι "κλείδωσαν" οριστικά το παιχνίδι στο 80' δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους με γκολ του Ιγκνάτιεφ, ο οπ

Keywords
Τυχαία Θέματα