Ομπράντοβιτς: Από τα χειρότερα παιχνίδια μας

Ο ανακουφισμένος Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς από τη νίκη του Παναθηναϊκού παραδέχθηκε ότι η ομάδα του θα μπορούσε να πληρώσει τα πολλά λάθη που έκανε, ενώ ο προπονητής του Αρη, Βαγγέλης Αλεξανδρής, αναφέρθηκε στη νέα χαμένη ευκαιρία και στην αναγκαιότητα που υπάρχει για μια μεγάλη νίκη.

"Περιμέναμε ένα δύσκολο παιχνίδι κι έτσι ήταν. Συγχαρητήρια στον Αρη που έκανε ένα καλό παιχνίδι με αλλαγές στην άμυνα με καλό ρυθμό.

Αναμφίβολα για μας ήταν ένα από τα χειρότερά μας παιχνίδια στην επίθεση. Όχι μόνο επειδή ήμασταν άστοχοι απέναντι στην ζώνη, αλλά αυτό που μας ακολουθεί και μας χαρακτηρίζει εδώ και χρόνια είναι η κυκλοφορία και η δημιουργία, αλλά σήμερα ήμασταν πολύ αργοί. Επίσης τα 10 λάθη του πρώτου ημιχρόνου είναι πολλά για τέτοιο παιχνίδι. Αμυντικά αντιμετωπίσαμε πρόβλημα στις απομονώσεις που έκανε ο Αρης και θα μπορούσε σήμερα να είχε κερδίσει ο Αρης", είπε ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβις κι έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του για τη νίκη.

Ρωτήθηκε για το αν τον ενδιαφέρει η ανάπτυξη του ελληνικού μπάσκετ ή τα αποτελέσματα της ομάδας του. "Εσείς έχετε κάποια πρόταση;", είπε για να συμπληρώσει μετά από μια άποψη που κατατέθηκε που είχε ως κεντρικό νόημα ότι είναι άδικη η νίκη του Παναθηναϊκού. "Ποια είναι η δουλειά των προπονητών; Τι πρέπει να κάνουμε εμείς; Σύμφωνα με κάποιους άλλους, ο Παναθηναϊκός έχει τη καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Αυτό λένε τουλάχιστον. Ο Παναθηναϊκός με αρκετούς Ελληνες παίκτες πήρε πολλά πρωταθλήματα Ευρώπης, αφού με ρωτάτε για την ανάπτυξη του ελληνικού μπάσκετ. Αυτοί που γνωρίζουν και βλέπουν, πιστεύουν ότι κάτι έκανε για το ελληνικό μπάσκετ ο Παναθηναϊκός. Οσοι δεν ξέρουν, είναι καλύτερο να μάθουν Δείτε πόσοι πέρασαν από τον Παναθηναϊκό και στελέχωσαν την Εθνική ομάδα".

Ρωτήθηκε για το αν στο τέλος και οι δύο ομάδες είχαν τάσεις αυτοκτονίας. "Ετσι είναι, ο ένας το έδινε στον άλλον το παιχνίδι. Είναι άνθρωποι κι έκαναν πολλά λάθη σε καταστάσεις πίεσης. Και να κέρδιζε ο Αρης σήμερα, δεν θα ήταν έκπληξη", είπε και υποστήριξε ότι ο Λόγκαν δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα αναφορικά με τη χρησιμοποίησή του. Σχετικά με τον τομέα στον οποίον είναι αναγκαίο να βελτιωθεί ο Παναθηναϊκός, απάντησε ότι "πρέπει να παίξουμε καλύτερη άμυνα στο ένας εναντίον ενός και επιθετικά να κάνουμε αυτό που μας διακρίνει τόσα χρόνια. Πολλές πάσες και δημιουργία".

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής αναφέρθηκε στη χαμένη ευκαιρία. "Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που πιστεύει και στηρίζει την ομάδα. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες που έκαναν μεγάλη προσπάθεια, δεν τα κατάφεραν στο τέλος γιατί σε σχέση με τον Παναθηναϊκό έχουμε μικρή εμπειρία. Παρότι αμυντικά ήμασταν καλά προετοιμασμένοι και δημιουργήσαμε προβλήματα στον αντίπαλο, στην επίθεση απόντος του Τζέιμς και με τραυματία τον Βεργίνη δεν τελειώσαμε τις φάσεις και μένει η πικρία ότι πήγαμε στην πηγή και δεν ήπιαμε νερό.

"Δεν θέλω να αναφερθώ σε άλλα πράγματα, γιατί δεν θέλω να δημιουργήσω επιπλέον προβλήματα σε άλλους, αλλά στεναχωριόμαστε από την αντιμετώπιση που έχουμε. Εγώ είμαι α

Keywords
Τυχαία Θέματα